01 december 2016

McDonald’s och minimilön


Det är inte bara McDonalds som ersätter människor med automater. Ett flertal restaurangkedjor (både snabbservice och full service) ser nu automater som en lösning på problemet pga. stigande arbetskostnader.

Eatsa, ett helautomatiskt restaurangalternativ, är nu lokaliserat på 5 platser - alla i städer eller stater som har infört en $ 15/timme i minimilön. Och som en scen stulen från The Jetsons navigerar nu Starship-roboten gatorna i San Francisco med livsmedel och andra varor för leverans till konsumenter.
Företagets grundare anger en stigande minimilön som en viktig faktor, som driver tillväxten av hans automatiserade leveransverksamhet.
Naturligtvis har inte alla företag det kapital som krävs för att växla från full service till självbetjäning. Och det innebär naturligtvis att lagen om en $ 15 minimilön kommer att tvinga många små företag att avskeda personal, flytta till andra platser, eller stänga helt och hållet.3 Kommentarer:

Two Differnt Shoes On sa...

$15 i timmen
Då har de mer än jag har som kör betongbil i Stockholm
Under minilön, bra att veta.

Anonym sa...

Lagom lön för en politiker. Trump överväger att inte ta ut någon lön alls ifrån skattebetalarna.

Berit sa...


Min enkla idé är: Politiker kan bara sitta en period, aldrig väljas om och den lön de får ska vara densamma som de hade från det jobb de lämnade.

Snygg gest från The Donald

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.