08 december 2016

SD's Karameller


Johan Westerholm (Ledarsidorna) skriver 6/12 om EU nu:
- "Svenska åkerier konkurreras ut av östeuropeiska." Och:
- "Bemanningsföretaget 'A1 Staff' erbjuder yrkesutbildade baltiska hantverkare till lönekostnader lägre än svenska lärlingslöner på svenska byggen. En genial idé; med svensk arbetsledning och baltiska arbetare, som själva har motsvarande F-skatt i sina hemländer, kan personal-kostnaderna i praktiken halveras."
- "Varför skall en stor byggherre anstränga sig för att hitta gnälliga ouppfostrade lärlingar när det finns baltisk färdigutbildad arbetskraft för 75 procent av lärlingskostnaden?" -- O.s.v.

"En tickande bomb" skriver Westerholm om idag 8/12:
- "Antalet inskrivna arbetslösa med kortare utbildning än grundskola beräknas uppgå till i genomsnitt 59 000 personer för helåret 2016.
- "Antalet arbetslösa med en fullföljd utbildning som motsvarar grundskolenivå beräknas uppgå till i genomsnitt 62 000 personer för helåret 2016.
- "Dessa totalt 121 000 personer med kort utbildning utgör cirka en tredjedel av samtliga inskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen."
- Jag: Och så alla de som inte ens når fram till Arbetsförmedlingen...

Breitbart har nu artikeln "Sweden Threatens Action if Facebook Fails to Censor 'Hate', 'Fake News'." Statsrådet Alice Bah Kuhnke (mp) hotar detta, med material från en Expressen-redaktör, Jonas Gardell. 'Hela vår västerländska demokrati är hotad', skriver han.
- Man hade t.ex. sagt att “[Hillary] Clinton sold weapons to ISIS”. Falska nyheter?
- Nix. En USA-rapport november 2015 konstaterade att Hillary ledde ett program 2011 där man medvetet skickade vapen till [anti-Assadiska] al-Qaeda. En stor del slutade i händerna på ISIS. -- O.s.v.
Breitbart, fake news
Breitbart, benghazi commission
wiki/Bashar al Assad

En 42-årig snickare dräptes av en 22-åring, som hade samma arbetsplats – byggvaruhuset Maxbo, i Notodden, väster om Drammen.
- 22-åringen hade suttit där och tittat på ISIS-videos, hur man avrättade i Irak och Syrien. 42-åringen hade sagt åt honom sluta med det!
- När de träffades (3/12) på Maxbo igen, tog bråket fart på nytt. Och det slutade med att 42-åringen först höggs med kniv, och sedan halshöggs.
- Sån't är livet, numera...
aftonbladet
dagbladet
abcnyheter

4 Kommentarer:

Argus sa...

Det ryktas om att Johan Westerholm är upptagen på UNESCO:s världsarvslista som den sista svenska socialdemokraten. Jag uppskattar mycket av vad han skriver förutom några tics mot SD han har efter att ha läst för mycket MSN. SD, som jag ser det, motsvarar i många stycken socialdemokraterna innan 1968 då man hade fokus på rätt saker. Hans mor, Barbro, däremot ligger högt upp på min hata-lista tillsammans med Vet Bästerberg och Ruinfeldt som samtliga bidragit i hög utsträckning till konungarikets förstörelse.

Anonym sa...

"France: Decomposing in Front of Our Eyes". Yves Mamou skriver i Gatestone. Finns också i Document.no. Inte helt aktuellt; händelser i oktober tas upp. Men likafullt värt att läsa.
https://www.gatestoneinstitute.org/9174/france-decomposing
https://www.document.no/2016/12/07/frankrike-faller-hverandre-foran-vare-oyne/
/ SD

elina sa...

Det byggs en del i min kommun samt renoveringar av gator, parker mm. Men inte hör man svenska på någon byggplats. De är polacker eller andra "öststatare" hela bunten.
Även jobb som görs till Kommun är upphandlade nån annanstans.

Martin Gustavsson sa...

Sådana är dom, de 22-åriga nordiska snickarna. :-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.