08 december 2016

Trump ligger inte på latsidan


Trump har utsett Oklahomas justitieminister Scott Pruitt att leda Environmental Protection Agency. EPA slog 2007 fast att klimat-upphett(s)ningen nu hotar vår globala välfärd.
- Men Pruitt är inte alls övertygad om det...
- Jämför med Ben Carson, som blir boss för Dept. of Housing and Urban Development. Han gillar inte de "social safety net programs and fair housing initiatives" som är centrala för departementet.

- Eller se på Betsy DeVos, Trump's "education secretary", som i hög grad gillar "private school vouchers". De kommunala skolorna kan få problem framöver. -- Washington Post, 8/12.

- Det blir intressant att se vad som händer i USA under Trump!
/ SD
———————
Pruitt har ifrågasatt påståendet att människors föroreningar skulle orsaka klimatförändringar och har skrivit en artikel för National Review detta år där han säger att “debatten är långt ifrån avgjord".

Utnämningen av Pruitt mötte omedelbart kritik från miljöaktivister. Sen. Bernie Sanders kritiserade utnämningen och kallar Pruitt en “förnekare” som har haft ett nära samarbete med industrin för fossila bränslen och vill göra det här landet mer beroende av fossila bränslen.
 Tidigare i veckan har två andra nya medlemmar utsetts - den ena en tidigare lobbyist för gruvindustrin och den andra en medlem i en tankesmedja om förnekar att klimatförändringar skapas av människor. Båda är nu bland de gruppmedlemmar som ska omforma EPA för att passa den tillträdande presidentens agenda. 

Den nye försvarsministern blir General James Mattis, också kallad “Mad Dog Mattis”. Varför kan jag inte riktigt förstå eftersom han och Trump tycks ha avgjort olika uppfattningar om Rysslands president Vladimir Putin, vilket eventuellt kan skapa en politisk tvist.
Medan Mr Trump har prisat Putin som en ”stark" ledare i ett utbyte av komplimanger, sade pensionerade Marine Corps general James N. Mattis i maj 2015 om världens hot:  "På kort sikt,  tror jag att den farligaste makten kan vara Ryssland och Putin är inbilsk."

Lite uppmuntrande kan vara att han vid en konferens förra året sade:  "Vi kommer förmodligen att se tillbaka på invasionen av Irak som ett misstag - som ett strategiskt misstag”.

Han kanske inte är en så stor krigshetsare i alla fall.
(Berit)

2 Kommentarer:

PerH sa...

Är ingen stridis precis, endast vpl F18 Tullinge på 60-talet.
Min erfarenhet är att yngre officerare är strebrar på väg uppåt.
En penisionerd ÖB typ har vuxit ur streberstadiet med cirkusen bakom sig, alltså luttrad och vet hur slipstenen drogs och fortfarande vevas.
Översatt till Trumps val av en former general, inte fel, skratt....

Anonym sa...

Berit,
när det gäller den globala uppvärmningen på grund av koldioxid från fossila bränslen så anser jag att det är nonsens. Att det av miljöaktivister hävdas att stigande koldioxidhalt i luften skulle vara farligt för planeten har som vi vet politiska men inte vetenskapliga orsaker. Man driver denna tes för att ta ifrån alla nationer deras självständighet för att bana väg för New World Order. Vi vet detta.
Frågan är emellertid hur miljöaktivisterna kommer att argumentera framgent. Enligt Lars Bern (fysiker, ingenjör, företagsledare) så är nämligen förbränningsmotorn på väg ut (=bensin, diesel) och enligt honom kommer inga bilar med förbränningsmotorer att produceras om 10 år: https://anthropocene.live/2016/12/03/forbranningsmotorns-dagar-ar-raknade/
Allt kommer då att övergå i elbilar, som har en 4 gånger så hög verkningsgrad som bensin och dieselmotorer. Detta underlättas av de nya Graphenbatterierna, som börjar säljas i höst 2016 och laddar upp för en 80 mils körning lika snabbt som man idag tankar sin bil. De närmaste åren kommer det att bli en snabb utveckling av dessa (ungefär som med datorer). Jag skulle tro att man kommer att utnyttja solceller + kanske elektricitet från luft såsom Nikolai Tesla visade (=Tesla coil) redan på 1930-talet. Då blir människorna självförsörjande på el. till bil och hem och då faller hela argumentet för alla dessa internationella miljökonferenser som bara kostar pengar och som syftar till att koncentrera hela makten över mänskligheten i de globala oligarkernas händer.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.