20 december 2016

Trump tog hem spelet


Donald Trump vann elektorsvalet i går och säkrade sin position som den 45:e presidenten i USA.

Anti-Trump rörelsens enorma tryck på elektorerna för att övertyga dem att rösta mot reglerna, har förvandlat en normal valprocess till stor dramatisk teater.

Trump överträffade lätt de 270 elektorsröster som krävs för att vinna, då de röstande lade sina valsedlar i enlighet med sina staters val den 8 november - så som de förväntas göra.   Fler stater röstade fortfarande på Trump som fick 306 röster mot Hillary Clintons 232. Clinton förlorade tom. 4 av sina tidigare röster i Washington.
      Texas satte Trump högst trots att två republican-väljare lade proteströster.

Men det är inte slut på bråket.Den äckliga socialst-ikonen Michael Moore uppträder på MSNBC och talar om för det amerikanska folket vad han tycker de bör göra under de närmaste dagarna, veckorna och månaderna. Han vill att de ska fortsätta att protestera ett juridiskt riktigt genomfört val.  Denna “no good SOB” agiterar för att det amerikanska folket ska agera laglöst och fortsätta att protestera Trumps lagliga val.

På frågan om vad amerikaner borde göra, säger Moore ...
Protestera, hindra, störa och visa civil olydnad. Jag menar att den där mannen har ingen rätt till White House”.

En kändis stirrar in i kameran och förklarar Donald Trump okvalificerad att bli president. Vad menar de med  "okvalificerad"? Om de menar ”berättigad", är de allvarligt felinformerade eller så försöker de pracka på oss några underliga tolkningar.

Artikel II i Konstitutionen kräver att presidenten ska vara en medborgare i landet,  trettiofem år gammal, bosatt i USA under minst fjorton år.  Mr Trump möter enkelt dessa kvalifikationer , till skillnad från iden tidigare utländske studenten som valdes till president.
Ni kommer väl ihåg, den man som avlägsnades omedelbart från sin post när hans personnummer kom från en stat han aldrig bott i och hans födelseattest avslöjades vara en tredje klassens förfalskning. Men vänta - det finns mer.

 Tjugoandra Amendment säger att Mr Trump inte skulle vara kvalificerad om han valts till president två gånger tidigare, men det har han inte.   Artikel I säger att han inte kan bli president om han dömts  i riksrätt, men det har han inte heller.  Fjortonde amendment diskvalificerar honom om han svurit en ed att stödja konstitutionen men sedan stödde konfederationen under de obehagliga åren 1861 - 1865.  Det gjorde han inte heller men jag antar att Moore fortfarande kollar det.

Vad jag kan se är allt i sin ordning, men Vänstern accepterar inte nederlag även om resultaten är odiskutabela.  De accepterar inte någon institution om den står i vägen för dem.
Vanliga amerikaner kan inte tillåtas att ha någon bestämmanderätt i hur de styrs.
Makt är Vänsterns enda mål - när vissa av deltagarna varken erkänner lagliga, moraliska eller praktiska begränsningar är det “kniven på strupen”.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

I copied this from a guy earlier. Hysterical.
So, I was walking through New York and I saw that there was a "Islamic Book Store".
I was wondering what exactly was in a Muslim bookstore, so I went in.
As... I was wandering around taking a look, the clerk stopped me and asked if
he could help me.
I imagine I didn't look like his normal clientele, so I asked, “Do you have a copy of
Donald Trump's book on his U.S. Immigration Policy regarding Muslims and illegal
Mexicans?"
The clerk said, "F**k off, get the hell out and stay out!"
I said, "Yes, that's the one. Do you have it in paperback?"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.