12 december 2016

Ut med det gamla


Optimismen inför USAs ekonomiska framtid har inte varit så här stark sedan Barack Obamas första presidentseger 2008. Donald Trump lovade oss ett ekonomisk uppsving,  aktiemarknaden är skyhög, företag tillkännager att de ska flytta jobb tillbaka till USA och USA-dollarn är starkare än vi sett på många år.
Man kallar det som händer för “Trumphoria”, men kommer den finansiella bubblan, som har vuxit snabbt sedan Donald Trump vann valet, plötsligt falla samman när han tillträder ?
Kan det vara möjligt att vi går mot en inhemsk finansiell krasch, som han slutligen kommer att få skulden för?
Under sin kampanj talade Trump om hur aktiemarknaden var i en gigantisk bubbla, och upprymdheten vi har sett sedan valsegern har bara gjort bubblan ännu större.

Valet av Donald Trump har underblåst en enorm våg av optimism bland dem som anser sig vara konservativa, patrioter och evangeliska kristna och som är trötta på “politik som vanligt.”

Trump vann inte bara över Hillary, han besegrade också Republican Party - och dessutom Obama  som gång på gång skröt om vad han åstadkommit och att ett val av Hillary skulle ge oss mer av det.

 Democrats förlorade både Senaten och Huset och Media tappade all trovärdighet, så därför skyller de nu på och gömmer sig bakom, vad de kallar “falska nyheter”.  Pressen och TV gjorde allt för att skydda och framhålla Hillary och bara 10% av befolkningen har tilltro till pressen numera.

Silicon Valley hör också till förlorarna. Wikileaks avslöjade hur Google arbetade för att undanhålla negativa nyheter om Clintons - de bästa hjärnor Silicon Valley hade att komma med jobbade för Hillary och de förlorade.

 Hollywood hör också till skaran av loosers.
Kampanjmiddagar för 100,000 per kuvert hjälpte inte  klädskaparna, skådespelarna, rapparna…de förlorade alla därför att vad de har att komma med är bara fluff, det finns ingenting riktigt där.
Trump vände upp och ner på hela systemet och gjorde det på sitt sätt. Politiska partier är inte viktiga längre - inget parti har längre någonting trovärdigt att komma med.
Vad har Reps att visa upp? Paul Ryan, Mitch McConnoll,  Lindsey Graham, John McCain?
 Och Dems? Chuck Schumer, Nancy Pelosi, Dianne Feinstein?

Även om han inte har tagit kål på “political correctness” (ännu) rörde han om ordentligt i grytan.

Hans slogan: “Make America great again” har skapat hopp hos människor. Se på Carrier tex. - om det var bra eller dåligt återstår att se, men han vände på trenden - meddelandet som går hem är att vi ska behålla jobb inom landet.

Vi kan se fram emot ett intressant år.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Flera delstater i USA tillåter ju nu "assisted suicide", dödshjälp av läkare.
- Nå. I Ohio har parlamentet fått igenom en lag som gör "dödshjälp" olagligt. "Huset" i maj (92–5), senaten nu (enhälligt).
- Georgia, Idaho, Louisiana och Arizona har också fått igenom lagar som stärker skyddet mot 'dödshjälp'.
http://www.nationalreview.com/corner/442967/ohio-making-assisted-suicide-felony
http://www.lifenews.com/2016/12/12/ohio-legislature-passes-bill-making-assisted-suicide-a-felony/
/ SD

Anonym sa...

Den största behållningen av att ha lyssnat till SVT idag.
Wallströms, Sveriges statsminister f.d. in spe kräkas över Rex Tillerson, underbart! Det måste vara rätt man.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.