22 december 2016

Vem vinner kriget mot terrorism?


Det amerikanska utrikesdepartementet kommer ut årligen med sin lista över "statliga sponsorer av terrorism", men för många människor utomlands är det den amerikanska regeringen själv som är huvudsponsor av terrorism utomlands.

USA: s president hävdar rätten att attackera misstänkta terrorister i varje hörn av världen när som helst. Den nuvarande amerikanska presidenten har genomfört tusentals drone-angrepp mot länder som USA inte är  i krig med, men uppskattningsvis 90 procent av anfallen träffar inte det avsedda målet.

USA sänder vapen till grupper på platser som Syrien där man vet att vapnen kommer att hamna i händerna på al-Qaida och ISIS. Så USA:s utrikespolitik kanske inte bekämpa terrorism, utan i själva verket vidmakthåller den.
De länder där terroristgrupper härjar som värst kännetecknas av extrem instabilitet och repressiva regeringar och i 93 procent av dessa platser kan man se en förkrossande amerikansk inblandning.
 Irak, Syrien, Somalia hör dit liksom Nigeria och Pakistan. Där USA engagerar sig blir det bara värre.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Det kommer att bli intressant att se om det blir en förändring 20 januari. Detta är det första riktiga testet om Donald J. "is the real deal". Det finns de som hävdar att presidenter kommer och går men byråkratin består. Om någon kan röja upp i den byråkratiska djungeln och undervegetationen är det Donald, frågan är om han vill. Jag hoppas det men då vill jag se verkstad och inte bara prat.

Knute sa...

Rumänien får en muslimsk premiärminister. Socialdemokraterna har nominerat 52-årige Sevil Shhaideh. Muslimer utgör mindre än en procent av befolkningen.

http://mreast.dk/rumaenien-far-en-muslimsk-premierminister/

Anonym sa...

ISIS hade två turkiska soldater i en bur (i Syrien). Så lät de dem krypa som hundar, fram till avrättningsplatsen. Stående där, fick de en "stubin" i nacken, några meter lång.
- Och så tände ISIS eld på stubinen, det tog en stund, innan elden nått dem, och sedan innan de brunnit färdigt.
- Hela den 19 minuter långa ISIS-filmen får ni inte se. Men en kort stump - 45 sekunder eller så.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4059884/Sick-ISIS-savages-film-burning-two-Turkish-soldiers-alive-capturing-Aleppo-disturbing-new-execution-video.html
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/sickening-islamic-state-video-shows-9504168
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.