12 januari 2017

Chavez’s socialism har ruinerat 570,000 företag i Venezuela


Många socialister tror verkligen att massiv statlig kontroll är den bästa vägen för en nation.  De vill tro att människan kan konstruera himmelriket på jorden. De fruktar fri marknadsekonomi och älskar den totalitära Staten. De kallar det Social Rättvisa.

Vi indoktrineras från barnsben i denna okunskap och allmänna tro på att en stor omfattande regering är bäst för oss och ifrågasätter inte ens en annan samhällsform. 
Se på Kuba, se på Venezuela, se på Sovjetunionen där socialism har skapat outsägligt lidande för de som har oturen att ha levt där under det senaste århundradet.
Och gissa vad? "Den nordiska modellen" är inte så lyckad heller; det har vi har sett under de senaste åren.
Det beror på att Staten är konstruerad att alltid växa, bli mer kraftfull och påträngande och alltid sträva efter mer makt.  Fler och fler människor börjar vakna upp nu och se detta faktum.

Socialism misslyckas alltid så småningom. Den grad i vilken den förstör en ekonomi beror på i vilken grad socialismen har infekterat denna ekonomi. En liten bit av socialismen? Lite rubbningar. 
 En hel massa socialism ? En hel massa funktionsstörningar.

PanAm Post skriver om Venezuela:

"Endast 230.000 företag återstår av de 800.000 som fanns i Venezuela när Hugo Chavez kom till makten. Det betyder att 570,000 har gett upp.
Priskontroller, arbetslagar och hot är de viktigaste anledningarna till vad man tror har orsakat Venezuelas industriella kollaps, och som lämnat näringslivet i ruiner.

Enligt inofficiella och preliminära siffror från Central Bank of Venezuela, var inflationen 830 procent 2016  och bruttonationalprodukten sjönk 23 %.
Dessa siffror kan vara manipulerade. I verkligheten är det säkert mycket värre. Enligt uppgift har man förskönat siffrorna under de senaste åren i försök att  vädja till den allmänna opinionen.

Med priser som fördubblas var sjuttonde dag,  är Venezuela det 57: e landet som någonsin har lyckats med en sådan tragisk prestation.

1 Kommentarer:

Unknown sa...

Jättebra analys av sverige o socialism,,,det värsta är att dessa människor aldrig ger sej,,,det kvittar hur mycket de misslyckas så står dom ändå fast vi sina ideer.
Har alltid tyckt att vänsterfolk är dom minst förståndsbegåvade,,det visar sej gång efter annan,,,,att dessa människor blir utnyttjade begriper dom inte,,,,nyttiga idioter finns något som kallas.

Titta på ett sd möte,,,nycklar o trumpeter som ska störa men summan av deras protester slår ju med kraft tillbaka på dom själva genom att invandrarna ska vara med o dela på bidragskakan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.