11 januari 2017

Ett enda stort upplopp


Radikala vänstern planerar att göra januari 20 till den mest kaotiska presidentinvigningsdagen i amerikansk historia.
Deras uttalade mål är att "störa" invigningens festligheter så mycket som möjligt och de planerar en massa "åtgärder" för att uppnå det uppsatta målet.
Några av de mer moderata grupperna använder termer som "civilt motstånd" och "civil olydnad", medan andra talar öppet om blockad, riva barrikader, kasta projektiler och “förlama staden”.

Man kan ju bara hoppas att alla deras ansträngningar kommer att bli en stor flopp, men det är viktigt att förstå att dessa grupper är väl finansierade, välorganiserade och extremt motiverade.
Valet av Donald Trump har nog varit det största bakslaget för den radikala Vänstern i modern amerikansk historia och de arbetar hårt för att göra den tjugonde januari till en stor politisk protest.

En aktivistgrupp tog ut en helsidesannons i New York Times ...

"Tusentals aktivister, journalister, forskare, underhållare och andra framstående personer tog ut en helsidesannons i New York Times i onsdags för att klargöra vad de tycker av den tillträdande presidenten Donald Trump och vice president Mike Pence med det enkla meddelandet: "Nej!"

"Stoppa Trump / Pence regimen innan den startar! I annonsen säger de: I mänsklighetens namn vägrar vi att acceptera ett fascistiskt Amerika“ och det följs av en lista över personer som undertecknat och som innefattar forskaren Cornel West; författaren Alice Walker; Chase Iron Eyes från the Standing Rock Sioux; pedagogen  Bill Ayers; poeten Saul Williams; CNN: s Marc Lamont Hill; Carl Dix från Communist Party USA; och många andra.”
Annonsen hänvisar till gruppen Refuse Fascism som hävdar att Trump måste stoppas med alla medel.

“Trump lovar att skapa förtryck och lidande för människor i det här landet, att deportera miljoner, att öka våldet genom användning av kärnvapen mot människor över hela världen, och att skapa katastrofer för själva planeten.  Han har samlat ett kabinett av kristna fundamentalistiska fanatiker, krigshetsare, rasister, vetenskapsförnekare.  NEJ! Hans regim får inte befästas. Vi vägrar att acceptera ett fascistiskt Amerika!”

Organisatörerna planerar att starta i Washington D.C. med början den 14 januari. De säger att de vill "stoppa Trump-Pence regim innan de börjar", och de hoppas att protesten ska pågå "dag och natt" till den tjugonde januari och längre om det behövs.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Eftersom minst halva folket står bakom Trump och jag kan tänka mig en kvalificerad majoritet bland rättssamhällets utförare kommer dessa femtekolonnare att få "käka asfalt" om de försöker.

robban sa...

det är de få procent komunister som gapar, kanske dags för maccarty att komma tillbaka och röja ut lösket igen

Anonym sa...

Om republikaner hade hotat med samma sak för 8 resp. 4 år sedan hade dom åkt i fängelse redan innan dom hade hunnit göra något och det bara för att dom varit rasistfascistnazistafroislamofober......


Ann-Marie

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.