20 januari 2017

Friday, January 20th 2017


♦ 09:30 - Invigningsceremoni börjar med musikframträdanden på den västra sidan framför Capitol .

Deltagare kommer att omfatta medlemmar av kongressen, domare i Högsta domstolen, diplomater och allmänheten. Tidigare presidenter Jimmy Carter, George W. Bush och Bill Clinton kommer att delta, liksom Hillary Clinton.

 President George H.W. Bush är sjuk och kommer inte att vara närvarande.

Sextonåriga sopranen Jackie Evancho kommer att sjunga nationalsången.  Rockettes danstrupp kommer också att uppträda, vid en tidpunkt som ännu inte meddelats.

♦ 11:30 - Inledningsanförande. Religiösa ledare kommer att hålla tal.

Vice ordförande Michael Pence kommer att avlägga eden inför domare Clarence Thomas.

♦ Klockan tolv - Tillträdande presidenten Donald Trump kommer att avlägga presidenteden , som administreras av US Supreme Courts Överdomare John Roberts. Han kommer att använda president Abraham Lincolns bible, liksom bibeln som Trumps mor gav honom vid hans examen 1955. Presidentens maktbefogenheter är officiellt överförda.

Därefter kommer president Donald Trump att hålla sitt invigningstal.

8 Kommentarer:

elina sa...

Svensk TV kör linjen dum Trump, fel president, spydigheter, kaos, maskerade demonstranter och visar fru Clinton därefter i bild. Dålig tajmning?

Berit sa...

Jag tror deras timing är avsiktlig. CNN vill att han ska mördas.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4137436/CNN-says-Trump-s-death-lead-Democrat-President.html

elina sa...

I stället att vi skulle få lyssna på invigningsceremoni talar vår utrikesminister skit om Trump. Och nu drar hon in feminismen också.

Berit sa...

Jag utgår ifrån att Margot gav Bill Clinton ett frikort på den tiden det begav sig.

elina sa...

Nu sänder TV på en annan kanal och jag har fått lyssna på presidentens tal utan kommentarer. Stort, folkligt tal!

Så klart har alla feminister gett Bill frikort!

Berit sa...

Korrupta Politiker, inte bara här i USA tydligen, är förvirrade och rädda eftersom Trump inte följer mönstret. Det är därför de skämmer ut sig och visar att de fullständigt saknar klass och uppfostran.
Samtidigt inser de inte att normalt, vanligt folk börjar se vad det handlar om och ju mer dessa politiker gormar och ljuger desto fler vänder ryggen åt dem. Så är det åtminstone här i USA, men jag vet inte om Sverige redan har indoktrinerats alltför mycket av Feminazierna?

elina sa...

Oja, våra politiker är alla feminazierna i alla fall utåt, kanske något undantag. Forskningspengarna slösas på idiotprojekt till de som hatar vita män, (alltså de som arbetar och betalar). Den som inte håller med fryses ut. Media är så smal nu mera att man vet föga om man inte läser alternativmedia.

Anonym sa...

Amerika räddade min installation av Trump, det misstänkte jag sedan länge att Sverige skulle fördärva.
Thank you America!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.