23 januari 2017

Hysteriska fruntimmer mot Trump

Inbjudan till Kvinnors Marsch i Washington förklarade att “deltagarna är 'sårade och rädda' för den nya presidenten och vill att kvinnor ska ha mer att säga till om i det politiska livet, enligt organisatörernas verksamhetsidé.

"I en anda av demokrati, värdighet och rättvisa och för att hedra kvinnliga förkämpar för mänskliga rättigheter, förenas vi i mångfald för att visa vår närvaro i ett antal alltför stort att ignorera.

 Var finns värdigheten i den här bilden.


Flummigheten i kallelsen gör det svårt att argumentera mot någonting.
"I demokratins anda?" Vem kan hitta fel i det? USA grundades som en demokrati och i själva verket  är det så Trump valdes - genom en demokratisk omröstning.

Om man vill göra sig immun mot kritik, hjälper det att komma med högtravande uttalanden men också göra dem så vaga att de ignoreras.

Finns det någon som inte vill ära mänskliga rättigheter, värdighet och rättvisa?
Men när det kommer till “mångfald” blir jag lite konfunderad. Hur kan man förenas i mångfald i en marsch som utesluter halva mänskligheten?

Skrapa på fernissan och vi hittar den verkliga anledningen: “Att visa upp sig”.
Det väsentliga för dessa kvinnor är att bekräfta sig själva och ju fler de är, desto mer rätt tycker de att de har.
Det ironiska är att Trump, långt mer än de flesta republicans har anammat kvinnors rättigheter. Han har uttalat sig till förmån för statligt reglerad mammaledighet och skatteavdrag för barn och det är inte traditionella republican-positioner.

Med tanke på vad Trump sagt, skulle det vara mer naturligt för muslimer, eller förespråkare för illegala invandrare att marschera -  men nej, kvinnor ville stå i rampljuset.
Hur som helst, en hel del kvinnor fick lite motion och de lyckades visa sin närvaro.
Huruvida de ändrat några åskådares åsikter är tveksamt men klart och tydligt är att de inte bryr sig om miljön.
Så här såg det ut efter spektaklet.


Trumpanhängare hjälpte  till att städa upp högar av skräp från National Mall efter feminister,  mångmiljonär-kändisar och flickaktiga män som motsätter sig den nya presidenten.
Här en man som bär en vit "Gör Amerika Great Again" hatt  när han plockar upp kasserade skyltar och annat skräp kvarlämnat av uppviglare.

5 Kommentarer:

Argus sa...

"The word twat is widely used as a derogatory epithet, especially in British English, referring to a person considered obnoxious or stupid." (Wikipedia)

Enfalden firar nya triumfer bland mångfaldsanhängarna. Om vi för ett ögonblick överser med den amerikanska motsvarigheten till rinkebysvenska och antar att det som avses är något som alla kvinnor har och 92% av männen fantiserar om så tror jag ändå att Donald J. har så mycket syn och vett att han skulle rata 99.99999% av deltagarna.

Berit sa...

Samtidigt som man säger att regeringen ska hålla sig borta från kvinnors “twat” begär man ”fri” abort, preventivmedel. Ingenting är ju “fritt”, det är skattebetalarna som pungar ut med slantarna.
De som motsätter sig abort av religiösa skäl eller moraliska måste betala för andra.

Anonym sa...

Dessa feminazister ger riktiga kvinnor dåligt rykte!

Ann-Marie

Anonym sa...

twat = (slang, vulgärt) fitta
- brittisk engelska = (slang, vulgärt, nedsättande) idiot, dumhuvud
https://sv.wiktionary.org/wiki/twat
/ SD

Berit sa...

Hur kan de kräva jämlikhet och preferenser på samma gång?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.