25 januari 2017

In i det sista…


Under sina sista timmar som president gav Obama oss fingret igen, genom att ge bort 221 miljoner dollar till palestinierna. Pengarna hade tidigare budgeterats men blockerats av Congress, men Obama satte sig över det och lovade bort miljonerna ändå vilka skulle överföras på fredag morgon.

Men tjänstemän vid utrikesdepartementet beslöt att stoppa överföringen tills utnämningen var klar för Secretary of State John Kerrys ersättare.  Trumps utnämning av Exxon VD Ray Tillerson framkallade diskussion och motsättningar på grund av hans affärer med länder som anses kränka mänskliga rättigheter och oro över att han kanske kan favorisera sina ryska kontakter.
På måndagen godkände emellertid senatens utrikesutskott hans nominering, vilket  banar väg för ett godkännande av Senaten.

Ett verkligt land måste göra ansträngningar för att själv hålla sig vid liv ekonomiskt. Men de så kallade "ockuperade områdena" är inte ett riktigt land. De kan ägna sig helt åt terrorism, tack vare pengar från sådana som Obama.
Genom detta samt sitt uttalade stöd för den skrämmande FN-resolutionen,  som kräver ett stopp för israelisk konstruktion även i Jerusalem, visade Obama utan tvivel vilken sida han föredrar.
Tills nyligen, var det endast 65% av judiska israeler som såg Obama som pro-palestinsk. Nu kan den andra en-tredjedel av befolkningen ta av sig skygglapparna.Palestinier firar 9/11

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Trump ska stoppa USA:s bidrag till FN-enheter eller andra internationella organisationer som
1. Ger fullt medlemskap åt Palestinian Authority eller Palestine Liberation Organization.
2. Kringgår sanktionerna mot Iran eller Nordkorea.
3. Stöder program som betalar för abort.
- Totalt ska USA:s bidrag till andra internationella organisationer minska med 40% !
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4158014/Trump-attacks-dramatic-funding-cuts.html

https://www.nytimes.com/2017/01/25/us/politics/united-nations-trump-administration.html?mtrref=www.drudgereport.com&_r=0
(NY Times hittar ibland sina nyheter hos Drudgereport.com !)
/ SD

Anonym sa...

Genom åren har Obama hänvisat till "den heliga Koranen" otaliga gånger men aldrig till bibeln vad jag vet.
I ett filmklipp säger han att "Ljudet av böneutroparens kallelse till kvällsbön är det vackraste ljudet i världen", han har även sagt "min muslimska tro" vid ett tillfälle.

Han bugade djupt inför Saudiarabiens kung vilket ingen president gjort före honom, väckte ramaskri i USA.
Nu bor han på gångavstånd till norra halvklotets största moské.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.