28 januari 2017

Lördagsgodis12 Kommentarer:

Anonym sa...

USA har i nuläget 930 km "mur" mot Mexico; ungefär som Stockholm-Haparanda. Hela gränsen är 3.145 km. Trump vill bygga ut muren. Och det stör eliten. "Det här är inte kristet", slår Papa Francesco fast nu.
- USA har i nuläget mellan 10,9 och 15,7 miljoner illegala invandrare, tror Center for Immigration Studies. Att Trump tycker detta är fel - vare sig det handlar om latinos eller muslimer - är förvisso inte obegripligt. Och han vill försöka få stopp på det. Genom "muren", och genom totalt stopp för folk från Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen, ett tag framöver.
- Men naturligtvis vill kultureliten försöka se till att det inte blir något stopp... Eller mur.
https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/trumps-flyktingpolitik-kan-vara-olaglig-1.4135917
https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigrant_population_of_the_United_States
https://en.wikipedia.org/wiki/Mexico%E2%80%93United_States_barrier
https://www.nytimes.com/2017/01/28/us/refugees-detained-at-us-airports-prompting-legal-challenges-to-trumps-immigration-order.html?_r=0
/ SD

Anonym sa...

"Maktvakuum i Malmös undre värld öppnade för våldsvågen". HD och Sydsvenskan har en lång artikel. Den ger en uppfattning om läget i Malmö numera. På 2000-talet. Förändringen märktes från 2015, eller så. I februari 2016 sköts andre-mannen i hittills ledande "M-falangen", 30, ihjäl. Makten är inte längre centrerad kring denna M-falang, utan nu slåss man om den. -- Läs gärna!
http://www.hd.se/2017-01-29/maktvakuum-i-malmos-undre-varld-oppnade-for-valdsvagen
/ SD

Anonym sa...

"New York-domare stoppar Trumps invandringsförbud" säger DN nu (29/1). Stoppar? De drygt 100 (muslimer osv) som fastnat på flygplatser i USA får inte deporteras. De hålls kvar i häkte "på obestämd framtid, i väntan på att fallet går vidare i USA:s juridiska procedur".
- Själv skulle jag nog hellre vilja bli återsänd till hemlandet, eller var jag nu kom ifrån...
- Ett "invandringsförbud" är det likafullt, även om DN inte förmår inse det.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/new-york-domare-stoppar-trumps-invandringsforbud/
/ SD

Anonym sa...

Youtube visar vad media m.fl. sade om Trump. Före valet. "They Laughed at TRUMP ... and said he would never be President". Tid 5:32
http://www.powerlineblog.com/archives/2017/01/the-implausible-donald-trump.php
https://youtu.be/ahkMA6JPOHU

- Jag är inte helt övertygad Trump-anhängare. Men redan på 80-talet slutade jag t.ex. att se TV. Jag visste en del om USA, och såg att det de sade om Reagan var fel. Reagan som fick Sovjet-imperiet att gå under... Och nu försöker Trump stoppa terrorister. Under medias högljudda protester...
- Det finns 10-15 miljoner illegala invandrare i USA. Lönerna för enkelt folk blir därefter... Men media... ja, ni vet.
/ SD

Anonym sa...

Quebec: Sex dödades och åtta skadades när två män anföll en moské där, vid 20-tiden. Förövarna ropade "Allahu Akbar", medan de sköt inne i moskén, under gudstjänsten. De är arresterade nu. De är universitets-studerande. En är född i Marocko; "d’origine marocaine".
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/quebec-mosque-shooting-least-five-9719347
http://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1013833/attentat-mosquee-quebec-etudiants-universite-laval
/ SD

Anonym sa...

Le Monde har plockat ihop någon sorts "databas" med 600 "opålitliga" web-sajter. Mest franska – men också bl.a. Breitbart.com i USA. (Breitbart försöker etablera sig i Frankrike... och Tyskland.)
- Somliga sajter kan verka normala, men kan t.ex. drivas av "katolska militanter", och alltså ha "helt fel åsikter om abort". Med mera.
- På Le Monde's sajter kan man knacka in en URL och så få veta om det är "a verified news source" (med på listan över "opålitliga", förmodar jag).
- Man ska också öppna en motsvarighet på Facebook. Ack ja...
https://digiday.com/publishers/le-monde-identifies-600-unreliable-websites-fake-news-crackdown/
http://www.dagensps.se/opinion/ny-databas-avslojar-fejknyheter/
/ SD

Anonym sa...

10-15 miljoner illegala invandrare finns i USA nu. Widar Andersson (chefred Folkbladet Norrköping) påpekar:
- "Förhållanden på marken – framförallt hos de väldiga kadrarna av låg- och medelutbildade vita manliga arbetare och tjänstemän som burit upp mycket av efterkrigssystemen i USA – ger också vinkar om varför saker och ting händer som de gör.
- "För att ta en brutal siffra ur mängden som redovisas: Dödstalen för medelålders (45-54) vita låg/medelutbildade män har ökat med 134 dödsfall/100.000 människor mellan 1999 och 2014.
- "All denna överdödlighet indikerar socialt tuffa och mycket osäkra förhållanden med ohälsa, droger, vapen, våld, fattigdom och utanförskap."
http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/revansch-for-de-beklagansvarda/?blog=2518025&entry=9511764

- Och så undrar våra media varför det blir som det blir...!
/ SD

Anonym sa...

Litauens största tidning Lietuvos Rytas (55.000 ex) har besökt ett invandrar-centrum i München, och intervjuat en somalier där, Abdulah. "När jag fått medborgarskap här ska jag ta hit min familj. Det är bara tio personer. Föräldrar, bröder, systrar." Han hade betalat $8.000 dollar för att komma till Tyskland. Arbeta? "Nej, nej. Inte ska jag arbeta här. Det behövs inte."
- New Observer, Raleigh, NC, den 29 januari 2017.
http://newobserveronline.com/somali-invader-ill-live-forever-benefits-germany/
http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/migrantas-miunchene-atvykau-cia-gyventi-o-ne-dirbti.htm
/ SD

Anonym sa...

"Flyktingmottagandet slår rekord" skriver journalisten Gunnar Sandelin på Realtid.se. År 2016 fick 72.000 asylsökande positiva besked. Totalt fick 150.000 personer stanna.
- Norge: Knappt 12.800 positiva asylbesked år 2016. Finland och Danmark: Mellan 7.000 - 8.000.
- Vårt migrationsverk redovisar bara 593 tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) år 2016. Efter påstötningar fick Sandelin en internfil där det står att 22.000 personer fick TUT...
- "Svenska Dagbladet på ledarplats (9/12 2016) rapporterat om ren asylaktivism bland verkets anställda." "Handläggare pumpade ut hundratals PUT innan den nya lagen skulle träda i kraft”. [ http://www.svd.se/asylaktivism-pa-migrationsverket ]

- "Migrationsverket har granskat 400 beslut som fattades förra året och bara hälften av dem ansågs vara utredda på det sätt de borde varit."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6620445

http://www.realtid.se/debatt/migrationspolitiken-satter-press-pa-sveriges-ekonomi
https://petterssonsblogg.se/2017/02/01/flyktingmottagandet-slar-rekord-och-halften-av-asylbesluten-kan-vara-felaktiga/
/ SD

Anonym sa...

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger: "Många tror att det ska bli en sorts romans mellan Trump och Putin, som kan vara av godo. Jag tror det blir en väldigt kortvarig romans."
- Varför skulle Trump se Ryssland som en fiende? I en tid då de radikala muslimerna är den stora faran för oss alla i väst?
- Men den s.k. kultureliten inser inte det här. Det vet velan de att religion är bara dumheter. Ge muslimerna några år här, och de kommer att bli som folk, som oss. Fråga någon DN-redaktör, om du inte tror mig.
- Wallström stöder också Palestina fullt ut, och kräver självständighet för dem... Putin vet bättre. Det finns många ryssar i Israel idag...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/pRRoG/wallstrom-det-blir-en-kortvarig-romans
/ SD

Anonym sa...

EU-rådets president Donald Tusk (polack) sade 30/1 att 'demagoger' som president Donald Trump var ett 'existentiellt hot' mot EU.
- Men 2/2 slog Tusk fast, vid ett möte i Bryssel, att 'flödet av immigranter från Libyen till Italien och EU inte kan fortsätta ... Vi måste stänga farleden från Libyen till Italien.'
- Libyens premiärminister Al-Sarraj, som också var där, höll med. 'Vi måste hitta sätt att ta hand om det här problemet ... Migranterna måste hållas kvar i sitt hemland innan de ger sig ut på den farliga resan till Europa'.
- Och vi är väl rätt många som håller med.
http://www.breitbart.com/london/2017/02/02/european-council-president-inflow-african-migrants-not-sustainable-time-close-route/
/ SD

Anonym sa...

Rotherham (Ö om Manchester) hade en 'kultur' där unga tjejer fick ihop det med män 'österifrån'. Mellan 1999 och 2001, ungefär. Nu har sex män fått från 10 till 20 år i fängelse, för att tänka över det hela.
- Professor Alexis Jay har undersökt det hela: "more than 1,400 children had been groomed, trafficked and raped in the town over a 16-year period."
- "Allahu Akbar" ropade herrarna när de leddes ut. Och deras supporters instämde.
https://www.thesun.co.uk/news/2769601/rotherham-sex-abuse-gang-allahu-akbar-jailed/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.