16 januari 2017

Några dagar kvar att förstöra världen


Donald Trump är utan tvekan en av de mest spännande politikerna i modern amerikansk historia, men han är också en av de mest polariserande.
Många tror att vi kan se fram emot en underbar ny era av fred och välstånd,  men andra använder uttryck som "oroligheter" och "inbördeskrig,  för vad de tror är på väg att hända i Amerika.
 Kommer de närmaste fyra åren att föra oss närmare varandra som nation, eller kommer ilska, frustrering, stridigheter och oenighet att ställa människor mot varandra mer än tidigare?

 Det talas om att extremt stora skaror av Trump-anhängare kommer att delta vid invigning den 20 januari, men de traditionella media rapporterar också att "hundratusentals demonstranter" är på väg till Washington.
Många längst ut på Vänstersidan hoppas att kunna göra Trumps invigning till det största upploppet i USAs  historia och tusentals brottsbekämpande personer kommer att göra sitt bästa för att förhindra att det händer.
Det finns webbplatser på Internet som bokstavligen räknar ner timmarna tills Barack Obama lämnar sin plats.

Nu när Obama bara har några dagar kvar har han bestämt sig för att pressa in så mycket "förändring" som han kan. Washington Post visar vad han åstadkom på bara en dag förra veckan ...

Under torsdagen utsåg man tre nya nationella monument och expanderade ytterligare två, på platser som inkluderade skogsmark i nordvästra USA och en skola för frigivna slavar i South Carolina;  
man tog bort en av de särskilda invandrings-förmåner som kubaner, som anländer till USA utan visum, har haft i 50 år;  aviserade påföljder för 18 ledande syriska tjänstemän,  för deras roll i användningen av klor som ett kemiskt vapen under 2014 och 2015;  delade ut Presidential Medal of Freedom till vicepresident Biden; och anklagade Fiat Chrysler för fusk med nationella utsläppsnormer för vissa av deras diesellastbilar.

Det finns en stor oro för hur mycket mer skada han kanske kan åstadkomma på sin väg ut genom dörren.
I slutet av förra veckan gjorde han ryssarna rasande genom att flytta amerikanska trupper till Polen, och ryska utrikesdepartementets talesman Maria Zakharova sade att "Obama och hans utrikespolitiska team av analfabeter har utdelat ett förkrossande slag mot USA:s prestige och ledarskap" och beskrev hans administration som "ett gäng rasande och kortsiktiga” geopolitiska förlorare.
Obamas administration har fortfarande några dagar kvar att ”förstöra världen", skrev Zakharova.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama har som enda arv efter åtta år i Washington en missgärning som kommer att förfölja honom resten av hans liv:
"LÖGNEN"!!! Det gör honom till den simplaste varelsen som uppehållit sig i Vita Huset. Inte ens "tre handpåläggningar" på bibeln kunde rädda honom.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.