21 januari 2017

Ord och inga visor


Donald Trumps invigningstal var perfekt, kärnfullt och bäst av allt, det var kort. Han  överbelastade inte talet med vackra ord, som saknar betydelse eller uppriktighet.
Han sade vad han behövde säga och han gjorde det perfekt.

Redan när han var kandidat gjorde han det klart att “We the People” var fokus för hans kampanj och hans tal handlade om "Oss."
I själva verket använde president Trump pronomenet “Vi”, mer än något annat.
Det är en uppfriskande förändring efter Barack Obama “Jag, Mig, Mitt”.

President Trump gjorde det också helt klart att vi medborgare är Regeringen och att regeringen är till för folket. Och bäst av allt;  han lovade att han ska stå fast vid sina kampanjlöften för att göra Amerika storslaget igen.
Hans tal var jordnära, ärligt, rättframt, men han var också både ödmjuk och respektfull - visade respekt för landets historia, militär, folk och Gud.

 Han stod framför Capitol-byggnaden, omgiven av tidigare presidenter och politiker och sade att allt de hade gjort i det förflutna har varit att ta makten från det amerikanska folket för att främja sig själva.  Det är naturligtvis exakt vad de har gjort, men ingen har någonsin sagt det tidigare i ett invigningsanförande.
Han klargjorde att detta är en vändpunkt.

Alla tidigare presidenter har i sina invigningstal krävt att nu måste vi enas, men från Trumps sida fanns inget fjäskande om att vi måste bygga broar, mötas halvvägs nu och kompromissa. 
Han kräver inte enighet i största allmänhet utan på sina villkor, styrt av hans agenda. Han krävde en maktöverföring från Washington tillbaka till folket.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu återstår bara att se om han verkligen är annorlunda eller om det blir "business as usual...."

Ann-Marie

Anonym sa...

Underbart för Trump och ännu underbarare för oss!Katinka Glahd

Anonym sa...

Trump kom i rätt tid. Nu kan förändringens vindar få fritt spelrum över hela Europa under ett antal år.

Anonym sa...

Kan man tänka sig, att en politiker är villig att arbeta för folket och beskydda folket från politiska stölder och övergrepp?
Det kommer vi knappast att få uppleva i Sverige.
Hoppas sexfixerade journalister uppfattar signalen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.