07 januari 2017

Stoppa Obamacare

“En av de traditionella metoderna för att införa statism eller socialism har varit i form av sjukvård. Det är väldigt lätt att dölja ett sjukvårdsprogram som ett humanitärt projekt.  De flesta människor är tveksamma till att motsätta sig något som innebär vård för människor, som kanske inte har råd med det. "~ Ronald Reagan

"Vi måste införa det, så att ni kan ta reda på vad “det innebär.” ~ Tidigare representanthusets talman Nancy Pelosi, 2009, som agerade för införandet av Obamacare.

Democrats införde Obamacare, under en partiomröstning, mitt i natten, på julafton, efter månader av hot,  arm-brytning och mutor, och under de senaste fem åren eller så,  har vi verkligen fått reda på vad “det innebär.” 
Vi vet nu att vad “det innebär” uppgick till ett ofantligt, stinkande sammelsurium av statligt styrd, påtvingad, kontrollerad socialiserad sjukvård,  där statliga byråkrater, snarare än läkare och patienter, får bestämma vilken typ av behandling man ska få.
Obama bekräftade att  Obamacare var ett misslyckande, och lade korten på bordet för vad vi visste skulle bli hans nästa steg - total socialisering.

"Snälla Donald Trump, jag vet att du är en upptagen man. Du måste göra Amerika storslaget, sätta stopp för terrorismen i världen, reda upp ofördelaktiga handelsavtal, bygga en mur och tweeta något retsamt om Rosie O’Donnell, men innan du tar itu med allt detta måste du lova en sak - bara en sak: Avliva Obamacare!"

Alla vet vilken katastrof Obamacare är.  Skyhöga premier och självrisker,  långa väntetider, läkare som förtidspensionerar sig…det är inte konstigt att även förre president Bill Clinton kallade det "galet.”

Obama-administrationen lovade att försäkringspremierna skulle bli lägre.  I stället har de skjutit i höjden katastrofalt.
Man lovade att Obamacare inte skulle ta kål på jobb men istället anställer företag färre arbetare på grund av att deras del av sjukvårdskostnaderna blivit högre.
Administrationen lovade också att de stora sjukförsäkringsbolagen skulle älska de nya planerna och ivrigt konkurrera med varandra för att vinna kunder i det nya systemet.

Tack vare Obamacare eller Affordable Care Act (ACA) som det också kallas, har många av de stora sjukförsäkringsbolagen i stället dragit sig ur fullständigt.
Athena är en av dem efter att de förlorat $300 miljoner - Anthem, Humana och United-Health har också dragit sig ur. 
Obamacare tvingar folk att köpa något som Obama varken har avsikt eller förmåga att tillhandahålla.

De tiotals miljoner fattiga amerikaner, som befinner sig längst ner på inkomstskalan, drar nytta av statliga program som ger vård till liten eller ingen kostnad för dem.
I den andra änden av spektrumet, befinner sig de som är mycket rika och de har råd att betala de höga premier som Obamacare innebär.
Det betyder att de människor som drabbas värst av allt detta är de som tillhör medelklassen.

Det är en av anledningarna till att nästan en av fem amerikanska vuxna bor med sina föräldrar eller sina far-eller mor- föräldrar dessa dagar. Många unga vuxna  har inte råd med det nödvändiga i livet, såsom sjukförsäkring, så de har varit tvungna att hitta ett sätt att skära ner kostnaderna. Om det innebär att flytta tillbaka till mamma och pappa,  är vad många av dem måste göra.

Det tilltrasslade sjukvårdssystemet är bara ytterligare ett bevis på hur vårt samhälle faller sönder på många olika sätt och jag är inte optimistisk om att saker och ting kommer vändas till det bättre inom en snar framtid.

 Obama brukade skryta med att han har en penna och en telefon så han kan genomföra vad han vill. Detta skulle kunna vara den enda gång som hans agerande faktiskt är  bra idé.

Snälla Trump, hitta en penna, plocka upp en telefon och börja arbeta för att stoppa Obamas byråkratiska fälla. Om du använder samma penna och telefon får du tredubbla ironi-poäng.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Amerika har ju Medicaid, Medicare och Social security. I Amerika får man i alla fall avslöja socialismen bakom förslaget, försök inte göra det i Europa och framför allt inte i Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.