19 februari 2017

Att vara eller icke vara

På Breitbart.com läser jag att det danska folketinget har antagit en resolution om att danskarna inte bör bli minoriteter i danska samhällen. Siffrorna visar att migranter och de som härstammar från invandrare utgör nu en befolkningsmajoritet i Brøndby Strand och Odense.

"Parlamentet konstaterar med oro att det idag finns områden i Danmark där antalet invandrare från icke-västliga länder och deras ättlingar är över 50 procent.

"Det är parlamentets uppfattning att danskarna inte bör vara en minoritet i bostadsområden i Danmark."

Norden utgör en försvinnande och oändligt liten del av jordens befolkning och de som styr där har tydligen haft dåligt begrepp om storlek.  Och det är obegripligt att när man talar om "minoriteter" verkar det som om man talar om någon annan, inte sig själv.

Det känns ju tryggt med en resolution men vad kommer du att göra åt det, Parlament Danmark?

Att ha en åsikt är trevligt.  Men Ted Kennedy hade också åsikter, som "Naturligtvis är jag kapabel att köra, baby" och parlamentet kan säga ”våra städer kommer inte att översvämmas av en miljon invandrare årligen”  ... Men ibland har de fel.

Resolutionen placerar den danska regeringen i en ganska besvärlig situation. Det kan inte vara enkelt för en modern västerländsk stat att erkänna att de skulle ha lyssnat till sitt eget folk.
 Men om deras beslut är något annat än att bara “på låtsas” kräver det både ett snabbt slut på icke-västerländsk invandring eller ett kraftfullt program att skicka tillbaka invandrarna till deras hemländer. Båda skulle vara tillfredställande.


Snart en sällsynthet?

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Orden INTE BÖR bli minoriteter skall bytas ut med orden SKALL INTE BLI MINORITETER i Danmark. Detta skall gälla för alla de skandinaviska länderna.

Berit sa...

Du har helt rätt i att det BÖR vara SKALL :0)

Den danska texten: “at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.”
Det viktaga är, Hur tänker de se till att det inte händer?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.