03 februari 2017

Australiens flyktingproblem


Den australiska flykting affären var ursprungligen en uppgörelse mellan Obama och Turnbull som gjordes i god tid innan Trump valdes,  enligt Turnbull. Den gjordes i hemlighet, utan samtycke och utan att befolkningen visste om det, eftersom det ansågs "klassificerat”.

Och även om Turnbull hävdar att det gjordes före valet, uttryckte han oro för att Trump inte skulle hedra det. Vilket väcker frågan,  Antog han att Trump skulle väljas?

I varje fall hade Turnbull redan indikerat att "affären" skulle kunna stoppas av Trump, vilket antyder att det var en skum överenskommelse, som gynnade vem? Och skulle inte det amerikanska folket ha informerats om  "erbjudandet”, som de i slutändan betalar för och utsätts för?

I november 2016,  rapporterade Washington Times att USA förmodligen skulle ta emot 2400 flyktingar / terrorister från Somalia, Iran och Syrien.

Naturligtvis frågar man sig, VARFÖR skulle USA vilja ha Australiens flyktingar? Eftersom Australien inte vill ha dem, och håller dem fångna i eländiga förhållanden på Papua Nya Guinea och Nauru, och 370 är i behov av medicinsk behandling som Australien inte vill betala för?

Vad ligger bakom?
Australien har vägrat ta emot flyktingar sedan 2013. Alla som olagligt anländer med båt arresteras omedelbart och placeras på de två öarna.  Och i motsats till rapporter om att flyktingarna mestadels är kvinnor och barn, rapporterade en undersökande rapport om tortyr, våldtäkt och misshandel, utförd av män mestadels mot varandra.   Det är dessa människor som Obama gick med på att ta in till USA och Turnbull var glad över att bli av med sitt "problem".

Flyktingarna på Papua Nya Guinea är inte annorlunda, de är alla män. Många har hållits kvar där i mer än tre år, så medias påstående att deras situation är ett resultat av Trump agerande är ganska skrattretande, med tanke på att Trump just tillträtt och flyktingarnas svåra situation har existerat i mer än tre år.

The Guardian (2013) berättar om en 17-årig iransk pojke som skickats till männens fångläger på Manus där han blev slagen och våldtagen ... av de män som nu ska granskats för att komma till USA? Han betonade också den absoluta tortyr och vrede han utsattes för under Turnbulls regim: ”Jag bryr mig inte".

Enligt New York Times, "Australien har skickat tillbaka båtar fulla av invandrare och bogserat dem ut till havs; bedömt deras asylansökningar på båtar, (tydligen i strid med internationell rätt), innan man tvingat dem tillbaka; och har även anklagats för att betala en människosmugglare att ta sina passagerare tillbaka till Indonesien, där han greps. "

Både Obama-administrationen och Turnbull-administrationen vägrade att ge några detaljer i affären. Om det finns något att dölja, är det säkert därför att det är dåligt!

Med tanke på att affären var hemlig och förmodligen olaglig, är det knappast märkligt att den nuvarande administrationen är upprörd över vad de fått på halsen.  När Trump informerats om alla “nyanser i affären", kommer det förhoppningsvis att offentliggöras så att “We the People” kan göra vår egen bedömning och analys.

Men att kritisera Trump därför att en hemlig uppgörelse gjordes för att rädda Turnbull, som pressades av FN för sin illegala behandling av flyktingar, det är orimlighet på allra högsta nivå!


3 Kommentarer:

Argus sa...

Enligt NYT slöts avtalet 12 november, fyra dagar efter Trumps valdes till president: https://www.nytimes.com/2016/11/13/world/australia/australia-refugees-united-states.html

Vad jag förstår så har Obama lovat ta emot 1 200 asylsökande, inte vilka som ska tas emot. Det är alltså upp till USA att screna och välj ut vilka?

Berit sa...

Obama gjorde det bara för att jäklas så mycket som möjligt in i det sista

Anonym sa...

Turnbull måste ha vara otroligt imponerad av den falske presidenten.
Tydligen är det förbrytare registret som imponerat mest.
http://freedomoutpost.com/1180-documented-examples-of-barack-obamas-lying-lawbreaking-corruption-cronyism-hypocrisy-waste-etc/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.