10 februari 2017

Den tysta majoriteten


Vi har sett ett par rubriker nyligen om hur en ny marknadsundersökning visar "överraskande" resultat efter tillkännagivandet av Trumps 7-länders-invandringförbud.  Uppenbarligen gillar 55% av de tillfrågade förbudet, medan 33% ogillar. Trump verkställande order att återkalla federala medel för “Fri-städer” har godkänts enligt samma marginal, 55% till 33%.

Enligt Business Insider, får Trump också godkänt vad gäller ett omedelbart uppförande av en mur längs gränsen till Mexiko -  48% gillar det,  mot 42% ogillande. Och hans order att dra sig ur Trans-Pacific Partnership har 47% godkännande vs. 33% ogillande.

Det enda skälet till att något av dessa resultat skulle vara "överraskande”, beror på allt väsen som åstadkommits av motståndare till Trump - de som marschera på gatorna och protesterar och ibland ställer till med upplopp. De verkar tro att om de visar upp sig i tillräckligt stort antal, kommer de att ge intryck av att "folket” sätter sig upp mot den fruktansvärda diktatorn i White House.

Det verkar som de övertygat media.

Men allt tumult och bråk som dessa grupper genererar är vilseledande eftersom de flesta människor inser att Trump vidtar förnuftiga åtgärder för att skydda amerikaner.

Richard Nixon hänvisade till denna grupp som den ”tysta majoriteten". Han hade rätt, eftersom han valdes två gånger. Beteendemönster förändras inte - Vänstern stod för allt buller och bråk då också.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.