02 februari 2017

Det är ett sorts inbördeskrig


Det känns som hela världen har blivit galen. Jag kan inte låta bli att förakta Vänstern och deras idiotiska protester, men de kunde inte ägna 5 minuter åt att opponera sig, när Obama hjälpte till att svälta Jemen.  Men de måste ha Lady Gaga, Miley Cyrus och Madonna som undervisar oss om kvinnors värdighet.

Motsättningarna har tilltagit i USA under det senaste året och vi har oss själv att skylla när vi politiserar sådant som inte borde ha med politik att göra. Vänstern, men också till viss del Högern,  har gjort politik av sex och könstillhörighet,  familjeliv och vad som händer på arbetsplatser och vi rår för det själva eftersom vi tillåtit det. 

Vänstern har kämpat för detta i många år - att få exekutiv kontroll över miljöfrågor, hälsovård, säkerhet, arbetslivskonflikter, kvinnors rättigheter, abort. …
De var överlyckliga över en vänstervriden Högsta Domstol och är i panik nu, därför att vi kanske får en domstol som de inte kan kontrollera.

Kvinno-marschen är ett bra exempel på vad som pågår. Här har vi en mängd människor som påstår att de favoriserar demokrati och röstning, som ett medel att hantera motsättningar i ett organiserat samhälle.
Vi hade ett val och massor av kvinnor röstade på Trump, fler än på Hillary -  åtminstone bland vita kvinnor - men ändå har de en marsch i Washington för vita kvinnor där de säger att de inte respekterar valresultatet.
Trump hade innehaft presidentposten en dag och de vandrar omkring i skära vagina-hattar och kräver att vi ska ta dem på allvar. Vi förväntas tycka att de är goda människor därför att de gör sin stämma hörd. Democrats är de som annars säger att man ska göra sin stämma hörd genom att rösta.
Politik har blivit ett otrevligt spex, ett sorts stamtänkande.

Democrats är inte bara hetluft. Deras handlingar har strategiska avsikter.
Den första är att distrahera och åstadkomma så mycket skada de kan, när Trump-administrationen försöker komma på fötter.
Det andra är att begränsa White House och skapa en känsla bland väljare och Trump-supportrar att presidentens agenda kommer att skapa oroligheter och allmän osäkerhet och våld i landet.
I tisdags kväll, till exempel, fick vi veta Trump inte kommer att besöka Harley Davidsons huvudkontor i Milwaukee på torsdag som planerat, eftersom företaget fruktade protester.

Problemet för Vänstern är att president Trump inte verkar bry sig om dem.  Han fortsätter bara att genomföra sitt program som han lovade väljarna under sin kampanj. Han tar en paus då och då för att skicka ut en "tweet" i syfte att irritera sina motståndare. Som en följd av detta ökar hans popularitet.

Donald Trump har segrat upprepade gånger över tuffa konkurrenter och regeringsobstruktioner i den värsta fastighetsmarknaden i landet. Han känner sig själv och vet vad han kan åstadkomma och förmodligen också vad han inte kan göra.  Han har valt medarbetare som tidigare visat sin förmåga och som verkar dela hans mål.
Och med varje steg han tar blir hans motståndare allt mer rasande.

Det är svårt att acceptera det men faktum kvarstår att ett “krigstillstånd” råder nu mellan en inte obetydlig del av vårt samhälle, som vägrar att acceptera resultatet av ett nationellt val,  och resten av oss. Hittills är våldet sporadiskt och mestadels dolt av media men våra kust-tätorter tycks sjunka ner i en laglöshet som hittills varit okänd.

7 Kommentarer:

Argus sa...

Om inte Trump kommer till Milwaukee får Milwaukee komma till Trump: http://www.breitbart.com/big-government/2017/02/02/ddonald-trump-meets-with-harley-davidson-executives/ Jag tror dock inte att Harley Davidsons ledning åkte hela vägen till Washington på motorcykel. Både lösningen, Trump och Harley Davidsons ledning förtjänar en eloge. Jag antar att 90 % av de som åker Harley Davidson röstar republikanskt. Nu luggade de ######## i ####mössorna som var betedda på att ställa till med kravaller utan att knuttarna blev upprörda.

Jag måste säga att min beundran av Trump växer hela tiden och tycker samtigt lite synd om vänsterpatrasket som inte insett att man kan inte hejda en naturkraft. Eftersom jag var blind som en nyfödd kattunge då det begav sig så passade jag på att lyssna på Reagans installationstal. Det slog mig hur lika i anslag Trump och Reagan är.

Berit sa...

Den kontroversiella Breitbart-redaktören Milo Yiannopolus var inbjuden att tala vid University of California, Berkeley, vilket ledde till våldsamma protester som orsakade att det hela inställdes.
De idiotiska våldsverkarna stoppade Yiannopolus från att tala till några hundra studenter och tack vare det kunde han leverera sitt budskap till miljoner i en intervju med Fox News.

President Donald Trump hotade på torsdagen att skära ner finansieringen till University of California i Berkeley efter att demonstranter krossade fönster och anlade bränder på skolan.

http://www.nbcnews.com/news/us-news/protests-violence-prompts-uc-berkeley-cancel-milo-yiannopoulos-event-n715711

Martin sa...

Allteftersom vi lär oss mer om vänstern så får vi också större sympati för den funktion som General Pinochet och de modiga översterna i Argentina satte sina idrottsaarenor att fylla.

Berit sa...

Du menar Chile,eller hur?

Anonym sa...

Trump vet att det endaste som biter är att "money talks". Men han är en affärsman som måste rätta munnen efter matsäcken som vi vanliga människor också måste göra. Inte som politikerna som mår bäst av hur mycket mer de ger sig själva "lön" och tror att bidragstagarna också gör det. Men titta bara på Malmö, Sveriges största bidragstagare. Mycket välmående och exemplarisk kommun, eller?

Anonym sa...

Är detta ett tillfälligt inhopp för Löfven/BATRA?
http://www.dn.se/nyheter/politik/goran-persson-trump-kommer-att-avsattas/

Anonym sa...

"Leaving Islam in North America" är en artikel i NRO, National Review Online, nu 3/1. "Avfällingar kan få dödshot från muslimer, och förakt från vänstern." Många muslimer vill se döden för avfällingarna. I Palestina-territoriet t.ex. vill 89% att Sharia skall vara lag, och 66% vill se dödsstraff för avfall.
- I USA har man bildat föreningen "Ex-Muslims of North America". För många medlemmar är det den enda plats där de kan tala öppet om sin livsåskådning.
- I Egypten lämnade Reem Razek sin muslimska tro som tonåring. Hennes far, en läkare, fick henne inlåst på ett psykiatriskt sjukhus, där man gav henne elchocker. Hon kom ut först sedan hon låtsats vara muslim igen.
- Men vänstern i USA tror inte på det här. De är ofta fientliga mot "avfällingarna".
- Vi ser ju det här i Sverige, där "redaktörerna" tycker att 150.000 muslimer om året är alldeles för lite. Vi måste ta emot fler... Det är ju kristendomen som är den stora faran för oss!
http://www.nationalreview.com/article/444556/muslim-apostates-north-america-face-leftist-scorn-muslim-death-threats
/ SD (katolik)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.