18 februari 2017

Det är på tiden…

…att vi har en president som vågar stå upp mot “gammelmedia".

Vi har fått löjliga rapporter om att presidentens team är kaotiskt, men Trump klev rätt in i rampljuset och kallade det fantasier från Democrats, ingenting annat än falska nyheter!


Presskonferensen i torsdags eftermiddag var kanske Donald Trumps mest minnesvärda ögonblick  hittills. Hans skoningslösa angrepp på media var en cirkus,  men sanningen är att det verkligen behövdes.

Ni kan lyssna till den och även läsa texten här 

 Under årtionden har traditionella media dominerat den politiska debatten i detta land, oavsett vem som kontrollerat White House eller Congress.  De har varit mästare i att styra och forma den allmänna opinionen, och under de senaste åren har de helt struntat i att låtsas vara “fördomsfria” och  “objektiva”.
 Dessa jättelika medieorganisationer driver obevekligt den progressiva dagordningen för sina ägare (den globala eliten), och det är därför som “nyheter" alltid verkar vara nästan desamma oavsett vilka TV-kanaler de kommer från.  Deras monopol bryts långsamt ner genom ökningen av alternativa media,  men sanningen är att de flesta amerikaner förlitar sig fortfarande bara på en handfull, mycket mäktiga medieorganisationer för sina nyheter.

Så när Trump brutalt attackerade dem, jublade miljoner och åter miljoner amerikaner högljutt, eftersom traditionella media äntligen fick vad de förtjänade.

 På fredag, postade Trump ett meddelande på Twitter att  "Falska Nyhets-media (New York Times, NBC, ABC, CBS och CNN )  är inte mina fiender utan det amerikanska folkets fiender."

Efter Donald Trumps överraskande valseger i november började många i traditionella media hänvisa till Trump-vänliga alternativ som "falska nyheter", men nu har Trump vänt det som en förolämpning mot dem.

Trump har hänvisat till CNN som "falska nyheter", men på fredagen sade han att han nu skulle hänvisa till dem som "mycket falska nyheter".
Följande utspelades mellan Trump och CNN: s Jim Acosta  ....Vi har aldrig sett ett utbyte liknande detta mellan en president i USA och en framstående medlem av de traditionella media, men det var på tiden.

Under åtta års tid har dessa journalister dreglat över allt vad Obama sade,  eftersom han stödde den globala elitens progressiva agenda, men nu när Trump är i White House, beskrivs allting som negativt. 
Anledningen till att många av oss hänvisar till de “traditionella media” som en enda enhet är att det verkligen är mycket hårt kontrollerat.  Mer än 90 procent av nyheter, information och underhållning, som amerikaner får genom sina TV-apparater, kommer från endast sex jättestora mediabolag . Och naturligtvis ägs och kontrolleras dessa 6 enorma företag av eliten i världen.
(Comcast, The Walt Disney Company, News Corporation, Time Warner, Viacom, CBS Corporation)

Kriget om vårt samhälle är ett krig om hjärtan och hjärnor, och anledningen till att eliten har gjort så stora framsteg, beror på att de flesta amerikaner tillåter att tusentals timmar av "programmering"  pumpas in i deras huvuden.
Vi utsätter oss frivilligt för en form av hjärntvätt och när Donald Trump säger att traditionella media är vår fiende, har han alldeles rätt.
Den makten måste brytas!

4 Kommentarer:

Argus sa...

Jag såg presskonferensen, det var njutningsfullt. "Domptör" är ordet som dyker upp i mitt medvetande. Det finns de som avskyr att stå i centrum. Det finns också de som uthärdar att stå i centrum. Och så finns det de som älskar att stå i centrum och lever upp när de gör det. Donald J Trump tillhör de sistnämnda och jag har aldrig sett någon som dominerar och kontrollerar ett valmöte eller presskonferens som the Donald. Han fullkomligt älskar att slänga käft med journalister och han äger dem fullständigt.

Jag tror att vi kommer att få "stå ut" med Trump länge till och när resultaten infinner sig kommer han att uppskattas av ännu fler. Beroende på om han känner för det eller inte tycker sig vara klar lär vi se honom i åtta år till.

Anonym sa...

Donald Trump kommer att vinna varje kamp mot MSM och deras uppdragsgivare, som han ger sig in i. Och de kommer att stå där med lång näsa och bli mer och mer slokörade, allt medan upplagorna sjunker. De är vana vid att bestämma över samtliga politiker och privatpersoner och anser sig ha rätt att smutskasta vem de vill, för vad som helst och hur länge som helst. Klart att de blir förvånade och arga när Trump inte låter sig smutskastas. De vill att han skall lägga sig ner på marken, sträcka ut armarna och skrika: "Jag ger mig." Men han gör inte det och han kommer inte att göra det.
Vad han nu gör kan liknas med vad Jesus gjorde när han drev ut månglarna ur templet (utan att jämföra dem i övrigt), han välte borden och drev ut dem med en piska. De tjöt av förtrytelse. Detta gör nu Trump - han välter borden och driver ut dem med en piska. Och han kommer inte att ge sig förrän han är klar och har rensat upp i träsket. Ned med den korrupta massmedian - folket värsta fiende.
/SB

Anonym sa...

Svenskan Inger Arenander gick i taket i SR/P1 idag.
Nyheter (Ekot) Direktsändning
Sverige skräckexempel för Trump
Idag kl. 05.25
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6634624

Berit sa...

Vad Trump avsåg är oklart, men det kom direkt efter att Fox News sände en intervju med filmskaparen Ami Horowitz, vars senaste dokumentär undersöker om hög brottslighet i ett land kan tillskrivas dess “öppna dörrar” immigrant-politik.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.