23 februari 2017

En dam med skinn på näsan


Kalla det dominoeffekt, men det ser ut som Donald Trumps val till president i USA har utlöst motstånd mot etableringspolitik även så långt bort som Frankrike.

Möjligheten hos västerländska nationer, såsom Frankrike, att upprätthålla sina egna traditionella kulturer, samtidigt som de utsätts för massinvandring från muslimska länder, är nog nästan omöjlig. 
Vad som gör det så svårt är att en ansenlig del av muslimska invandrare har inte för avsikt att assimilera till kulturerna i värdländerna, utan i stället förbli en distinkt egen folkgrupp.
Problemet förvärras av det faktum att det är inte bara sedvänjor som dessa invandrare vill behålla, utan också en uppsättning lagar som står i direkt konflikt med värdnationerna.
 Med andra ord, de förväntar sig att deras nya länder ska anpassa sig till och upprätthålla islamisk praxis, även om det strider mot värdlandets lagar.

Den franska presidentkandidaten Marine Le Pen har skapat motsättningar i Frankrike som liknar de som omger president Trump. De är båda djupt oroade över negativa effekter som den okontrollerade invandringen orsakar.  Båda är beredda att kalla islamisk terrorism för vad det är, vilket många västerländska ledare vägrar att göra.

Le Pen har motståndare från Vänstern, vars ideologier är desamma som vi ser från anti-Trump gruppen.

Under ett besök i Libanon nyligen vägrade Le Pen att bära slöja vid ett möte en topp-muslim till skillnad från Hillary Clinton, som under sin misslyckade kampanj bar hijab för att ställa sig in.

Analytiker och kommentatorer var ivriga att påstå att de populistiska konservativa väckte känslor som andra politiker inte gjorde och som ett resultat belönades det av det amerikanska folket med röster och stöd.
Detta hände mot alla odds, fast media stöttade sin favorit Hillary Clinton och gav väljarna “order”att förkasta Trump och allt han stod för.

Vi vet hur det gick, och det ser ut som europeiska populister fattat galoppen och blir allt djärvare i sina angrepp på Status Quo politik och gör det klart att de står på folkets sida och kommer att fortsätta kämpa mot EU-översittarna i Bryssel .

Bland de mest framgångsrika i den nya generationen är Marine Le Pen, som har bidragit till att skapa misstro  mot EU.
Hon visade denna attityd, när hon kritiserade sina kampanjmotståndare, för att de inte kan komma med förslag om vad som skulle göras åt Frankrikes problem, utan att först vända sig till Angela Merkel och EU för riktlinjer i dessa frågor:

"Vad blir det första dessa presidentkandidater kommer att göra?  De kommer att kontakta Angela Merkel och fråga: "Angela Merkel är det rätt att göra detta? Är det rätt att göra det?"
Merkel och Junker är de som hävdar denna dominans, men jag kommer inte att be om instruktioner från Angela Merkel! Inte från Jean-Claude Juncker! Inte heller från Draghi! Jag kommer inte att ge upp”

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.