20 februari 2017

En förstaplats att sk(r)ämmas över

I sitt tal i Florida nämnde Donald Trump en detalj angående den svensk invandringskrisen som inte verkar vara sann, vilket orsakade underliga reaktioner på många håll i Sverige.

Varför Trump sade att något hände "igår kväll i Sverige" kan jag bara gissa, men den felsägningen (se mer nedan) orsakade en mediaorkan på söndagen. Den svenska invandringskrisen har aldrig fått så mycket uppmärksamhet!

New York Times skriver:

Svenskarna reagerade med förvirring, ilska och hån på söndagen efter en vag anmärkning av president Trump som antydde att något fruktansvärt hade inträffat i deras land.
Under ett rally på lördagen i Florida, kritiserade Mr Trump flyktingpolitik i Europa, och räknade upp ett antal länder som  drabbats av terrorister.

     “Ni ser vad som händer", sade han till sina anhängare. "Vi måste hålla vårt land säkert. Titta på vad som händer i Tyskland, ni ser vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige, vem skulle kunna tro det  "
 Inte svenskarna.
  Inget särskilt hemskt hände i Sverige i fredags - eller lördags, för den delen - och svenskar lämnades förbryllade.

     "Sverige? Terrorattack? Vad har han rökt? Frågorna vimlar, “skrev Carl Bildt, på Twitter.
Det var bara de vanliga bilbränderna, våldtäkterna, sönderslagna fönstren och hoten, eller hur?

Det finns gott om andra problem som följer den svenska invandringskrisen. Till exempel att vara det värsta våldtäktslandet i Europa.


Om man läser vidare i artikeln förstår man att Donald Trump gjorde ett misstag. Han syftade på en episod av Tucker Carlsons show kvällen innan  Så, all denna upprördhet om en terrorattack var ett enormt slöseri med tid.  De borde helt enkelt ha frågat honom snarare än spekulera.
Här är en video av showen

Även om den svenska regeringen fortsätter att låtsas som att de inte har några problem, finns det gott om bevis för att de är vanföreställningar eller lögner eller båda. Om det inte finns någon våldtäkts-epidemi,  varför delar polisen ut anti-våldtäkts armband till kvinnor med meddelandet "Do not Touch Me"?
Innan invandringsvågen har Sverige aldrig behövt sådana armband. Och aldrig förr har polisen presenterat en så ynklig strategi som ett substitut för att skydda kvinnor från sexuella övergrepp. Armbanden vittnar både om krisen och regeringens ovilja att ta itu med den.

Men New York Times nämner ingen brottsstatistik . Istället vänder man sig till en "expert".

Henrik Selin, statsvetare och biträdande chef för Svenska Institutet, en statlig myndighet som arbetar för Sverige globalt, sade att han var förbryllad över Mr Trumps kommentarer.

     "Jag har inte en aning om vad han syftade på", sade han i en telefonintervju.

För det första syftade Trump på ett amerikansk TV-program, så Selins svar betyder ingenting. Times försöker medvetet ge läsarna intryck av att Trump ljuger.

För det andra är det osannolikt att en "statlig myndighet" skulle erkänna att staten har importerat tusentals monster för att våldta infödda svenskar.

Således behandlar New York Times hela den svenska invandringskrisen som en falsk nyhet, genom att förlita sig på försäkringar från en talesman för en svensk statlig myndighet. De låter en betald regerings-propagandist få sista ordet i frågan.

Liksom CNN, är de ”mycket falska nyheter."

Men eftersom Trump gjorde ett “misstag”, har hela media-karusellen ägnat massor av tid åt den svenska invandringskrisen.
Var det verkligen ett misstag? Eller gjorde han det med flit?13 Kommentarer:

Anonym sa...

Fox News har mer om Sverige (20/2): "Trump may have been unclear, but Sweden experiencing a migrant crime wave"
- Trump har själv sagt att hans ord om Sverige syftade på Fox News-programmet "Tucker Carlson Tonight" 17/2 (Youtube-länk ovan). Han tweetade: "The FAKE NEWS media is trying to say that large scale immigration in Sweden is working out just beautifully. NOT!"
- De senaste 15 åren har Sverige tagit emot 650.000 asylsökare. Enbart under 2015 kom 163.000.
http://www.foxnews.com/politics/2017/02/20/trump-may-have-been-unclear-but-sweden-experiencing-migrant-crime-wave.html
/ SD

Anonym sa...

Trump är ett geni. Tänk att med så enkla medel få socialisterna i Sverige att avslöja hela sin ömklighet. Snacka om "deplorables" Hurra för Mr.Donald Trump. Det bästa som hänt Sverige på många, många år.
Tack till Dig också Berit för att Du finns.
SU

Anonym sa...

Tino Sanandajis bok ”Massutmaning” (295 kr på Adlibris) har förbjudits på en del bibliotek. Ekerö, t.ex. "Vi vill inte köpa böcker som stöder rasism, förföljelse, köns-stereotyper, eller något annan som strider mot de mänskliga rättigheterna", säger man där. -- Breitbart berättar det.

- Du kan redan nu titta på ett avsnitt - kap 5 "Lång sikt", och kap 6 "Betongen brinner" - på pdf. Förlaget (Kuzhad Media AB) har lagt upp det.
http://tino.us/wp-content/uploads/2016/12/MassUtmaning-Kapitel-5-6.pdf

Tino: "Det går inte att förena öppna gränser med en välfärds-stat. Om man ger generösa bidrag, och vem som helst kan komma hit och dra nytta av de bidragen, så kommer ett mycket stort antal människor att göra det. Det är matematiskt omöjligt för ett litet land som Sverige att klara av det."
http://www.breitbart.com/london/2017/02/20/library-bans-factual-book-immigration/
/ SD

Berit sa...

Trump is right: Sweden’s refugee policy has led to problems it never imagined
http://blogs.spectator.co.uk/2017/02/trump-right-swedens-refugee-policy-led-problems-never-thought-possible/

Anonym sa...

Donald Trump gjorde inte alls något misstag. Det fanns ingen somn helst tvekan om att han syftade på videon. Vilket en språklig analays av vad han sade visar/Social konstruktion
http://genusdebatten.se/en-kortfattad-spraklig-granskning-av-vad-som-handade-i-sverige-igar/

Anonym sa...

Berit's länk till Spectator's blogg härovan är - efter de inledande 375 orden - en text av Tove Lifvendahl (SvD). 1650 ord. Texten var Spectator's "cover story" 3 sep 2016. På "bloggen" kom den alltså den 19 februari 2017. Värd att läsa även nu.
- "How Sweden became an example of how not to handle immigration – We’ve taken in far too many people and we’re letting them down badly – especially the children". Länk igen:
http://blogs.spectator.co.uk/2017/02/trump-right-swedens-refugee-policy-led-problems-never-thought-possible/
/ SD

Anonym sa...

Widar Andersson skriver om Sanandaji's bok i Folkbladet Norrköping 19/2. T.ex.: "Sverige är samtidigt sämst i hela den industrialiserade världen med att få ut asylinvandrarna i arbete."
- Widar: "Det låga aktiva arbetskraftsdeltagandet leder i sin tur till en kostnad för invandringen på ungefär 70 000 kronor per person och år."
- "En gammal ”sanning” roterar i mitt huvud när jag läser Tinos bok: ”Sikta inte på de fattiga med reformerna för då ökar risken att de fattiga blir fler.”
- "Medan en politik för minskad fattigdom sätts på plats behöver samtidigt kriminaliteten näpsas här och nu." O.s.v. - Läs!
http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/svenska-massproblem-behover-utmanas/?blog=2518025&entry=9532869
/ SD

Berit sa...

Läser just om händelserna i Rinkeby och det verkar som Media är skyldig Trump en ursäkt. Han var bara klärvoajant .

Anonym sa...

CNN (USA-vänster) har en stump (tid 2:24) om Sverige och Rinkeby-bråken nu. "Sån't händer ibland", säger polisen om det. Det är svårt att nu se spår av bråken. (Då 10 bilar brändes upp.) – Mattias Karlsson (SD) stöder Trump (usch!), säger han, och hans ord om Sverige. – Det finns inget direkt samband mellan invandrarna (165.000 !) och brottsligheten. Polisen har länge kämpat mot organiserat brott. Men det finns alltså inget samband mellan den senaste invandringen och islamiskt våld, terrorist-attacker, och organized crime. Så'nt kommer från folk som är födda i Sverige!
https://youtu.be/CDbrbUnJ9k8
- Ack ja!
/ SD

Anonym sa...

I National Review Online skriver chefredaktören om Sverige's invandringsproblem dessa dagar. "Det är inte lätt att integrera dem som inte kan språket, inte har utbildning, och som kommer från en främmande kultur." Sverige har få enkla arbeten idag. "Det är inte så konstigt att Sverige nu har spärrat gränserna."
http://www.nationalreview.com/article/445126/donald-trump-sweden-fake-news-or-real-problem
/ SD
PS. Du får bara ner bokstäverna om du vill kopiera ner NRO:s text! "Nytt stycke" och "kursiv" osv får du fixa själv.

Anonym sa...

"Gatestone Europe" skriver om en syrisk "flykting", "18 eller 19 år", som våldtagit en 13-årig flicka i en skol-toalett (i Östersund). Och "sexuellt utnyttjat" en 14-årig flicka.
- 13-åringen våldtogs vaginalt och analt. Och en läkarundersökning bekräftade det hon sade.
- "Flyktingen" sade sig ha varit 17 år när det här hände. OK, sade rätten, det blir två månaders fängelse. 2 månader.
- Det här har nu hans försvarare överklagat. Syriern bör släppas fri! Han var ju bara 17 år när brotten begicks! Så det så. Då bör sådana övningar vara gratis!
https://gatestone.eu/sweden-immigrant-sentence/
https://gatestone.eu/migrant-appeals-sentence/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6636432
/ SD

Anonym sa...

DN i går kväll (22/2):
"Extremisterna skrattar hela vägen till banken - Beskedet om att högerextrema tidningen Nya Tider får höjt presstöd lär väcka förnyade protester, i dessa tider av het debatt om fejknyheter och hur extremistiska och hatiska grupper arbetar för att få spridning av sin världsbild, både i Sverige och..."
- Mer får du inte läsa, på nätet. DN vill ha pengar av dig...!
http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/martin-jonsson-extremisterna-skrattar-hela-vagen-till-banken/
/ SD
PS. nyatider.nu

Anonym sa...

Nio personer åtalades idag 23/2 vid Gävle tingsrätt. En afghansk flykting, Ramin Sherzaj, 23, hade kidnappats i Gävle 4 april förra året. Och den döda kroppen hittade man i en bäck utanför Sundsvall.
- Ramin hade träffat en kvinna 2015 på en kurs. Hon var gift. Men hon skilde sig. Och höll sig till Ramin. Fast det tog slut i mars 2016. Ramin flydde till släkt på annan ort.
- Men hennes släkt grejade till kidnappningen och mordet.
- Den 10 april greps kvinnan. Den 11 april ytterligare fyra pers. Den 13 april två till - på Öresundsbron. En man (19) är internationellt efterlyst. - Det handlar om personer från Irak. (I media bör man ju annars inte nämna detta; alla är numera "svenskar".)
- Ni ser vad mycket mer spännande vår tillvaro kommer att bli framöver!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/PQomR/nio-personer-atalas-efter-mord-och-kidnappning-i-gavle
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.