26 februari 2017

Första steget mot en mur


US Customs and Border Protection sade på fredagen att det planerar att starta en tilldelning av kontrakt i mitten av april för gränsmuren mot Mexico, vilket visar att Trump menar allvar med att uppföra en "mur" längs den 2000 miles långa gränsen.

Myndigheten sade att det kommer att begära in anbud runt den 6 mars och att företagen måste lämna "programförklaringar " den 6 mars,  för hur de ska konstruera muren genom att bygga prototyper. Antalet intresserade kommer att minskas  den 20 mars och finalisterna måste lämna anbud med de föreslagna kostnaderna den 24 mars.

Presidenten upplyste den konservativa Political Action Conference på fredagen att byggandet kommer att starta "mycket snart" och  "långt, långt, långt tidigare än planerat."

mer här

3 Kommentarer:

Anonym sa...

USA – med c:a 310 miljoner invånare – har 10–15 miljoner illegala invandrare, sägs det.
https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigrant_population_of_the_United_States

Är inte det ganska förvånande? Inte särskilt roligt för "enkelt folk" med låga löner: Lönerna lär bara gå neråt, i nuläget.
- Och är det inte på sitt sätt lite förvånande att (de välavlönade) politikerna – och kultureliten i media – är helt emot att man försöker stoppa den här invandringen söderifrån?
- Fast nu har ju de enkla människorna röstat på Trump. Och han ska bygga en mur...
/ SD

Anonym sa...

Trump levererar i snabb takt.

Argus sa...

Med tanke på Trumps bakgrund inom fastighetsbranschen kommer det att bli hyperintressant att se vad kostnaderna landar på jämfört med de andra delarna som upphandlats av byråkrater.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.