21 februari 2017

Handlingar har konsekvenser


Förra veckan iscensatte tusentals invandrare över hela landet en protest mot Donald Trump. Demonstrationen, som kallades "En dag utan invandrare" och bad utlandsfödda arbetare att vägra arbeta. Syftet var att visa Trumps supportrar hur viktiga invandrarna är för landets ekonomi.

Tyvärr gick inte demonstrationen så bra för alla.  Hellre än att visa hur nödvändiga de är för landet, visade de hur onödiga de är på arbetsplatsen.

Inte alla arbetsgivare var villiga att låta sina anställda strunta i jobbet för att protestera en demokratiskt vald president. Om invandrarna försökte visa hur hårt de arbetar,  bör de nog inte skippa jobbet för att bevisa det.

Dussintals demonstranter över hela landet avskedades från sina jobb, eftersom de inte gick till sina arbeten utan i stället deltog i demonstrationen.

Restauranger och barnförvaringsplatser var bland de företag i stater som Florida, Tennessee, Oklahoma och New York, där chefer avskedade sina arbetare när de inte kom till jobbet utan valde att protestera i stället.

Snarare än att göra ett uttalande mot Trump, blev det en händelse där invandrarnas chefer kunde använda sig av en av Trumps kända fraser från hans show “The Apprentice” - - "Du är avskedad!"

källa NBC

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.