16 februari 2017

Kära Vita Människor

Netflix annonserar att de kommer med en ny serie med titeln "Dear White People,", där en svart elev från ett respekterat universitet tillrättavisar oss om vita personers privilegium. Att döma av trailern här är det synnerligen rasistiskt.
Serien, som produceras av filmens regissör Justin Simien, kommer att följa college-eleven Samantha White - som är svart och som spelas av Logan Browning -  i ett påhittat Ivy League Winchester University, där hon i sitt radioprogram "Dear White People," föreläser för vita människor om hur de förtrycker människor som är som hon."Kära vita människor: Här är en lista över Halloween kostymer som är acceptabla,
"Pirat, slampig sjuksköterska, vem som helst av våra första 43 presidenter.”(tydligen inte #44 Obama)
"Överst på listan av oacceptabla kostymer: “Jag”, säger hon samtidigt som vi ser bilder av vita människor med sminkade svart ansikten.

Serien startar inte förrän den 24 april men baserat enbart på trailern, förlorar Netflix redan kunder. 
Vissa online-användare skrev även att Trailern fått en miljon “ogillar” bara  på en dag.  Det finns också de som hävdar att företaget har tagit bort negativa kommentarer om showen som visas på YouTube.

The Mail skriver:
Trailern för ett kontroversiellt nytt Netflix program har utlöst ett våldsamt ras-gräl och gjort att  underhållningsföretaget förlorat ett stort antal kunder i processen. Mer än 250.000 "ogillar" registrerades för förhandsvisningen av  “Dear White People” på fredag, bara 24 timmar efter att den placerats på YouTube.
Men den verkliga omfattningen av missnöjet kunde vara mycket högre efter påståenden online om att man tagit bort både en miljon visningar och 100.000 åtföljande negativa kommentarer.

En av dem säger "Jag säger detta som en svart person ... Jag tycker att det är rasistiskt som fan. Folk tycker att det är roligt när en svart person är rasistisk gentemot en vit person, men när rollerna är ombytta, då är det hemskt!
"Sh * t  det är precis därför som det finns så mycket skiljelinjer i det här landet."

De som skapat serien försöker prata bort påståenden om att Dear White People är rasistisk, men det  rapporteras allmänt att en dess skapare, Jack Moore nyligen twittrade, "F *** vita människor."

Vänstern kan snart lära sig att bojkotter fungerar åt båda håll.

Följande är inte en TV-serie: 


Studenter vid Elizabethtown College bär denna månad vita broscher i form av pusselbitar för att påminna dem om deras vita privilegium.
Kampanjen inleddes under helgen av Elizabethtown College Democrats , som säger att det syftar till att göra eleverna vid de små och privata liberal-arts college i Pennsylvania mer observant vad gäller frågor om ras, särskilt i den övervägande vita regionen i Lancaster County.

"Diskussioner om ras uppfattas ofta som om de endast är öppna för färgade människor,  men jag tror att det är minst lika viktigt för vita människor att delta i samtal om ras," säger Aileen Ida, ordförande i College Democrats.
Ida sade att vita människor ständigt möjliggör ett samhällsförtryck om de inte motarbetar det. Den vita pusselbiten representerar alla slags raskamper.
"Oavsett hur accepterande någon är, stoppar det dem inte från att vara en del av ett system som bygger på århundraden av ojämlikhet", sade hon och tillade kampanjen har inte att göra med politik.
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.