11 februari 2017

Lördagsgodis

13 Kommentarer:

Anonym sa...

"Ett narkotikakrig rasar i Stockholms nordvästra förorter." Expressen 11/2 (lång artikel). Citat:
"Blodiga strider med automatvapen och handgranater – där skolungdomar värvas som springpojkar för att bära vapen och sälja droger.
"Här runt Järvafältet sker var tionde mord i Sverige … särskilt Rinkeby, Tensta, Husby och Hässelby pekas av polisen ut som landets tyngsta narkotikafästen.
"De flesta här gör ingenting. Det finns jobb, men folk vill inte ha slavjobb. De vill inte jobba på lager.
"Rinkeby t-banestationen pekas ut som en plats där polisen tappat kontrollen och det sägs att även heroin nu förekommer här inne.
"För några år sen bestod de tyngsta gängkonflikterna av knytnävslag, ett skott i luften, i värsta fall ett skott i benet. Nu skjuter man direkt för att döda.
http://www.expressen.se/nyheter/barn-mitt-i-sveriges-dodligaste-maffiakrig/?ref=yfp
/ SD

Anonym sa...

'Under natten brann åtta lastbilar utanför Kungälv.' Bilarna 'har totalförstörts i branden. Dessutom har flera släp skadats.' 'Polisen misstänker (!) att någon avsiktligt har startat branden.'
- Ack ja. Det nya spännande Sverige...
https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/stor-lastbilsbrand-polisen-misst%C3%A4nker-mordbrand-1.4155061
/ SD

Anonym sa...

Nerikes Allehanda har en ledare idag 12/2. Skribenten har invandrare omkring sig (på fritiden, alltså) i Varberga. Och i Vivalla. Och de är snälla och trevliga. -- Ja, 88% av de utlandsfödda har aldrig varit misstänkta för brott! Enligt BRÅ (och NA).
- Så polisen Peter Springare är ute och cyklar, säger NA.

Om du, gode läsare, har döttrar, från 7-8-9 och uppåt, ska du nog lära dem att vara försiktiga idag. Gå aldrig ensam, i stadsskogen. Gå inte ut sedan det blivit mörkt, i varje fall inte längre bort från välbesökta gator. O.s.v.
- Och det är väl onödigt att påpeka att "svennar" knappast är farliga.
- Men svennarna är ju så få idag! Nästan inga alls, i somliga stadsdelar: "Skärholmen och bortom", som en stockholmare skulle uttrycka det. (Bredäng, skulle man kanske säga.)
http://www.na.se/opinion/ledare/men-snalla-nan-invandrare-ar-val-aldrig-kriminella
/ SD

Anonym sa...

Är slaveri något otäckt? Det beror på. I USA var det något rysligt. Där var slavar som en sorts "egendom".
- Men under islam var det inte så farligt. Slavarna hade det inte (mycket) sämre än andra där. En professor vid Georgetown University (DC) säger det. -- Är det under islam, bör man nog säga:
http://www.danielpipes.org/blog/2010/07/slavery-in-muslim-majority-countries

Professorn har "the Al-Waleed bin Talal Chair in Islamic Civilization", för resten. Al-Waleed är brorson till förre kungen av Saudi-Arabien.
- Profeten själv, Mohammed, hade ju slavar. Slavinnor, inte minst! Och då så!
- Powerline har skrivit om detta. Och hämtat det från American Conservative.
http://www.powerlineblog.com/archives/2017/02/is-slavery-bad-that-all-depends.php
http://www.theamericanconservative.com/dreher/georgetown-professor-defends-islam-slavery/
/ SD

Anonym sa...

På Ledarsidorna.se skriver Johan Westerholm om vad professor Ulf Bjereld (s) och Sören Juvas (hbt-s) i GP menar vi ska göra med flyktingarna. 2015 kom 160.000 sådana hit, och kanske 80.000 får stanna. Av de nekade kommer kanske 49.000 att "gå under jorden"; en hel del kommer aldrig att hittas.
- De "godkända" får naturligtvis all social service. Men de "papperslösa" får också hjälp, enligt ”Lagen om vård som ej kan anstå”. De betalar 50 kr för ett läkar- eller tandläkarbesök.
- Nej, vi ska göra som Angela Merkel, säger Bjereld. Eller som Trudeau i Kanada. Vi bör "ta en position i täten i kampen mot Trumps gammalmodiga isolationism och hans människofientliga politik att stänga dörren för flyende".
https://ledarsidorna.se/2017/02/vad-professor-ulf-bjereld-inte-sager/
https://www.gp.se/nyheter/debatt/mjuka-upp-flyktingpolitiken-kan-kanada-s%C3%A5-kan-vi-1.4153472
/ SD

Anonym sa...

Vid Grammy Awards-festen i Hollywood 10/2 förekom en klar oanständighet: Sångerskan Joyce Villa hade en klänning där det stod "Make America Great Again" (Trump's paroll), och med stora bokstäver "TRUMP" nedtill!
- Designern Andre Soriano är invandrare och -- Trump-fan! Och Joyce själv är "halv-svart"! Hon hade en vit cape över klänningen tills hon skulle upp på 'röda mattan'.
- Och detta i Hollywood, där man ju vet vilka åsikter man ska ha! Hon förstod - får man väl hoppas - hur fel hennes åsikter var!
http://www.hollywoodreporter.com/news/grammy-awards-a-pro-trump-statement-red-carpet-974968
/ SD

Anonym sa...

Obama himself har inte tagit semester (eller pension) sedan Trump blev hans efterträdare. Nej, han är nu ledare för en armé på 30,000 soldater - OFA, Organizing for Action - som ska kämpa mot Trump. Högkvarteret är ett hus 3 kilometer från Vita Huseet - han bygger upp en mur omkring det just nu - och där finns Obama och Michelle och alla deras medhjälpare.
- OFA är skattebefriat, förstås. och har dragit in $40 miljoner dollar. Man vill bygga upp det gamla Demokratiska partiet igen. "Vi ska bygga upp den starkaste gräsrots-rörelsen någonsin", säger bossen.
http://nypost.com/2017/02/11/how-obama-is-scheming-to-sabotage-trumps-presidency/
/ SD

Anonym sa...

Vi har en "feministisk regering" i vårt land, sägs det? Tro det? Statsministern, och handelsminister Ann Linde, besökte ju Iran häromdagen. Och alla svenska kvinnor hade på sig slöja (hijab, i princip) där. Slöja!
- Man borde ha gjort som Grekland utvecklingsminister, Vasso Papandreou, när hon var där. Hon hade "en vidbrättad hatt på sig samt en prydlig visitdräkt" (DN [1998]).
- Fria Tider har en bild. Lite oklar, men den visar ju hur en kvinna ska klä sig, seriöst, hos oss. (Det var några år sedan, men modet i överklassen förändras ju inte så snabbt.)
http://www.dn.se/arkiv/utland/teherantorsdag-tuff-dam-i-hatt-utmanar-mullorna/
http://www.friatider.se/ministern-som-utmanade-mullorna-med-hatt
/ SD

Anonym sa...

Göteborg har fått nästan 13 miljoner kr (£1 miljon) av EU för att skapa klimat-vänliga arbeten med låg CO2-halt. I invandrar-stadsdelen Angered.
- Och som en del av det vill man göra en kamel-park, eftersom det skulle ge jobb åt t.ex. somalier, som ofta är experter på kameler.
- "Vi väntar oss turister, kanske ända bortifrån Japan och Kina. Och vi kan ha mode-visningar. Och sälja olika kamel-produkter", säger projekt-chefen Géza Nagy.
- "Om folk kan få jobb så här – inte minst somalier, som ofta är långt bortifrån arbetsmarknaden – så är det värt att försöka", säger utvecklingsledaren Lena Salo.
http://www.breitbart.com/london/2017/02/12/sweden-camel-park-integrate-migrants/
/ SD

Anonym sa...

Handelsminister Ann Linde hade en hijab över huvudet när hon mötte president Rouhani i Teheran. Och en lång svart kappa - en chador. (Betyder "tält").
- UN Watch, Geneve, skriver om detta. Tjusiga bilder på Ann! – (I styrelsen för UN Watch sitter bl.a. Per Ahlmark.)
- Visst kan våra ministrar resa till Teheran för att försöka få svensk export dit att öka. Men varför ska man ha fruntimmer med då? Enbart karlar vore väl bättre? Följa lokala sederna, liksom.
https://www.unwatch.org/walk-shame-swedens-first-feminist-government-don-hijabs-iran/
/ SD

Anonym sa...

Ledarsidorna.se (Johan Westerholm) skriver om LO:s önskan - framförd på DN Debatt - att lägga över bär-plockningen i norr på "våra egna flyktingar".
- Thailändarna som kommer, plockar bär som de säljer till livsmedels-företagen. De brukar klara en 40-70 liter om dagen, och tjänar då 10.000 kr i månaden. (I Thailand 2.000.) [Rimligen betalar de inte skatt i Sverige?]
- Att företagen i stället skulle vilja anställa "flyktingar"... nejdu LO-Damberg.
https://ledarsidorna.se/2017/02/regeringen-borjar-i-fel-anda-av-arbetsmarknadspolitiken/
/ SD

Anonym sa...

Utrikesminister Wallström utser nu ett "speciellt sändebud" för att lösa Israel-Palestina-konflikten. Hon själv får ju inte träffa regeringen (eller "officials") där.
- (Ett tag i början [mars 2015] kom hon inte heller in i Saudiarabien; hon hade sagt olämpliga saker; men nu är det ok för henne att resa dit igen.)
- "Givet den svenska regeringens extraordinära framgångar med att bringa fred över hela världen är vi djupt tacksamma för beslutet att äntligen göra slut på problemen här", säger man i Israel.
- Fast när Wallström 2014 erkände Palestina som stat, påpekade Israel att 'relationerna här nere är lite mer komplicerade än en IKEA-kartong'. (Äh, sade Wallström, 'det hela är ungefär som att sätta ihop IKEA's Liatorp-bokhylla'. 'Jag ska gärna skicka Lieberman ett IKEA-paket. Vad man behöver då är framför allt en partner. Och en bra manual. Och jag tror vi har allt det.')
- Ja du...
http://www.timesofisrael.com/sweden-announces-special-envoy-to-israeli-palestinian-conflict/
http://www.timesofisrael.com/israel-to-boycott-swedish-fm-on-her-visit-to-region/
http://www.sydsvenskan.se/2016-10-20/tidslinje-nar-saudiarabien-surnade-till-pa-sverige
/ SD

Anonym sa...

Det nya spännande Sverige: I Göteborg gjordes 1.421 egnahems- och lägenhets-inbrott 2014, 1.622 år 2015, och 1.802 år 2016...
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/h%C3%A4r-sker-flest-inbrott-i-g%C3%B6teborg-1.4159394
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.