25 februari 2017

Lördagsgodis


9 Kommentarer:

Anonym sa...

Carl Bildt (statsminister 1991-1994; utrikesminister 2006-2014) skriver i Washington Post 24/2: "The Truth about refugees in Sweden". Om Trump: "Jag tror hans faktiska kunskap om det här är mycket begränsad ... (Han borde) skippa en av sina golf-weekends och komma hit och se själv."
- Vad Bildt själv vet är att invandrarna från Bosnien på 90-talet har klarat sig väl, de flesta. Och det finns fler från Persien (?!) här än från Bosnien, och det går bra för dem.
- Till den katolska församlingen här, kommer kanske 350 personer någorlunda regelbundet. Av dem är det kanske 10 som har svenska far- och morföräldrar. -- Rätt många (av de andra) är afrikaner.
- Jag såg lite på en 10-årig sådan flicka där nerifrån; hon hade redan svenska drag i ansiktet. (Kvinnorna anpassar sig fortare än männen.)
- Men det är inte i de katolska församlingarna man märker problemen idag...
https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2017/02/24/the-truth-about-refugees-in-sweden/
/ SD

Anonym sa...

En grupp av häxor tänker använda magi mot Trump, ungefär vid nymånen: 24/2, 26/3, 24/4, 23/5 o.s.v. Man vill "binda" Trump - och de som stöder honom; kanske rentav de miljoner som röstade på honom.
- I sin långa besvärjelse kallar man upp "demonerna från underjorden" att binda Trump så att han "ytterligt misslyckas - och så att han inte skadar oss". Och för de som stöder honom vill man att andarna "binder dem i kedjor, binder det de gör, binder deras ondska."
- Om man är jättejättegod, och har hjärtat till vänster, så är det kanske något sådant man borde hoppas på?
http://www.breitbart.com/big-government/2017/02/24/witches-unite-cast-binding-spell-trump-followers/
/ SD

Anonym sa...

Tino Sanandaji skriver idag 25/2 i National Review Online: "What Is the Truth about Crime and Immigration in Sweden?". Det är inte så farligt, säger han. Inte så illa som DN och WaPo säger att invandrings-kritiker påstår.
- Problemet är (bl.a.) att vi inte har statistik om brottslighet bland invandrare. Den sista kom 2005, och avsåg åren 1997-2001. "Utlandsfödda var 4 ggr mer inblandade i mord, och 4,5 ggr mer i våldtäkt". Se'n får vi inte veta mer hur det står till.
- 95% av vår befolkning bor utanför de "invandrar-dominerade områdena med låg socio-ekonomisk status". Och har det väl fortfarande bra.
- Men vad vet väl DN-redaktörerna om hur man har det i, låt säga, Tensta eller Fittja?
http://www.nationalreview.com/article/445237/sweden-crime-rates-statistics-immigration-trump-fox-news
/ SD

Anonym sa...

Tino Sanandaji har också en Facebook-post idag 25/2. Om Carl Bildt's text om "invandringen" i Washington Post 24/2.
- Drygt 2% av vår befolkning är födda i Finland. Inte 17% som Bildt säger.
- Det kom 70 tusen asylsökande från Balkan 1992. Inte 100 tusen som Bildt säger.
- Persien fanns till 1935. Alla från Iran (t.ex. Sanandaji) är inte perser. O.s.v.
- "Har Carl Bildt anställt Fredrik Reinfeldt att faktakolla sina inlägg?"
https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10154397486993231
http://www.friatider.se/tino-sanandaji-anklagar-carl-bildt-sprida-falska-nyheter-om-sverige
https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2017/02/24/the-truth-about-refugees-in-sweden/
/ SD

Anonym sa...

På DN Debatt 26/2 säger Mats Svegfors (chefred SvD 1991-2000) och Ulf Dahlsten att "USA har just valt en president som utmanar alla etablerade föreställningar om framsteg och rationalitet".
- Av Trumps väljare litade 40% mest på Fox News! CNN kom tvåa med 8%. Horribelt! Vet velan vi som kommer in på DN, att Fox är alldeles opålitliga!
- Och bakom Fox står Rupert Murdoch. Vän med Trump! Usch, usch, usch.
- "Vi kan i Sverige fortfarande glädja oss åt stora dagstidningar som DN med hög publicistisk integritet." Som t.ex. gillar muslimerna! Muhammeds folk! Våra nya vänner.
- Men visst: "Världen står inför stora utmaningar: klimatet"! Ja, det går åt h-e för oss; vi brinner upp! Usch! -- Om texten inte är utspärrad finns den här:
http://www.dn.se/debatt/murdochs-intressen-bakom-kampanj-mot-public-service/
/ SD

Anonym sa...

En f.d. gränspolis från Malmö skriver på Facebook om (dagliga) charterresor från Arlanda till Somalia, och från Sturup till Baghdad...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1299337153485662&id=1282883855130992
https://petterssonsblogg.se/2017/02/27/charterresor-till-somalia-och-irak-med-flyktingar-som-aker-hem-pa-semester/
/ SD

Anonym sa...

Tyske seglaren Jurgen Gustav Kantner har avrättats av den muslimska gruppen Abu Sayyaf (anknuten till ISIS) i Filippinerna. Videon visar hur man skär halsen av honom. "Allahu akbar", säger de kringstående. "Gud är stor."
- Man hade begärt 30 miljoner pesos (6 miljoner kr) för att släppa honom.
- Kantner togs tillsammans med sin hustru, den 26 november 2016, när man seglade utanför Sabah, Malaysia. Hans fru dödades, när hon försökte försvara sig.
- (Kantner och frun kidnappades av somaliska pirater 2008... Men där klarade de sig. Betalade...)
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/jurgen-kantner-beheaded-video-isis-abu-sayyaf-german-hostage-philippines-militants-a7601541.html
https://www.svd.se/tysk-gisslan-mordad-av-filippinsk-gerilla
/ SD

Anonym sa...

National Review Online har en artikel av Annika Hernroth-Rothstein (35): "President Trump Was Right about Sweden". Hon ser att våra problem beror på värderingar. "Inga studier har visat att invandringen är något annat än en netto-förlust för landet." Vi västeuropéer har "någon sorts idé att vi är 'goda' länder". Det vore bättre om vi försökte hjälpa de 'fattiga' länderna.
- "Oförmågan hos media att bemöta grundorsakerna till invandrings-problemen gör att vi går mot 'katastrof' för full maskin." O.s.v.
- Jag har samma grundåsikt: I grunden är detta ett livsåskådnings-problem. Vi är inte "i grund och botten lika, allihop"...
http://www.nationalreview.com/article/445273/donald-trump-sweden-immigration-terrorism
/ SD

Anonym sa...

Nima Gholam Ali Pour (kommunalpolitiker Malmö; gick från S till SD 2013) skriver i svenska Gatestone: "Välkommen till Sverige: Eldorado för migranter" (27/2). (Kom 18/2 i engelska Gatestone.)
- Texten är en lättfattlig översikt över de ekonomiska bidrag en "flykting" får. "En illegal invandrare får tandvård genom att betala en avgift på 50 kr", t.ex. Och sedan 1 jan 2016 får "barn" kostnadsfria läkemedel; även "barn" som söker asyl, eller som bor här illegalt.
- Tag och läs!
https://sv.gatestoneinstitute.org/9990/sverige-migranter-eldorado
http://www.situationmalmo.nu/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.