07 februari 2017

Miljöaktivisterna visar vad de är gjorda av


Under nästan ett år har sk. miljöaktivister, tillsammans med missnöjda indianer, protesterat över en planerad oljeledning (Dakota Access Pipeline) som skulle läggas ner under en sjö i närheten av deras reservat. De lyckades fördröja projektet och med tanke på att oljan är ekonomins livsnerv har de gjort landet en stor otjänst. Politiker har bordlagt det viktiga beslutet och säger att mer diskussion var nödvändig,  med tanke på att den föreslagna ledningen skulle gå mycket nära Sioux-indianernas reservat, Standing Rock.
Deras ledare har upprepade gånger uttryckt farhågor för att ett oljeläckage skulle kunna hota vattenförsörjningen för deras stam.
Notera att rörledningen inte passerar genom reservatet, utan endast nära det.

Ledningen som kostar $ 3,8 miljarder och är till 92% färdigt, skulle transportera upp till 570.000 fat olja per dag.

Campingen är nu stängd och de flesta aktivisterna har lämnat området och alla sina sopor för andra att städa upp. Det är så mycket skräp att det finns risk för allvarliga föroreningar av Missourifloden, sade North Dakotas guvernör denna vecka.
Guvernören, Standing Rock Sioux ledarna, lokala polismyndigheten och lokala markägare har alla varnat allmänheten och de som fortfarande finns kvar i läger av vårfloden med översvämningar förväntas bli farlig i år på grund av mängden snö denna vinter,

"Stängningen av lägren är en fråga om folkhälsa och säkerhet och vi arbetar för att möjliggöra en säker borttagning av avfall och skräp som kommer att påverka den lokala miljön.”

Men andra ord "miljöaktivisterna" utgör en fara för allmänheten.Strax efter sitt tillträde, beordrade president Trump "Army Corps of Engineers att påskynda granskningen av ett servitut så att rörledningen kan läggas under Lake Oahe för att färdigställa Keystone XL Pipeline.

1 Kommentarer:

Argus sa...

MVF? Har de EU-migranter i Dakota också? ;-)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.