24 februari 2017

Republicans sviker nog också igen


Ledarna bland Republikanerna säger nu offentligt att Obamacare aldrig kommer att upphävas fullständigt.
 I själva verket använder de termen "reparation" i stället för "upphävande" för att beskriva vad som kommer att hända med Barack Obamas misslyckade vårdlag.  Congress kommer nog så småningom att göra något, men strateger i båda partierna säger att de flesta av de viktigaste delarna av Obamacare kommer att bli kvar. Man pratar om ett mer "konservativt” paket, men det kommer fortfarande att vara Obamacare.

Den f.d. talmannen John Boehner -  som tidigare utmärkt sig som en verklig svikare - skapade rubriker över hela landet, när han sade att ett fullständigt upphävande av Obamacare är "inte vad som kommer att hända".
 Istället sade han att Republicans kommer att "fixa Obamacare" och göra det mer “konservativt” för att göra sina väljare nöjda.

Detta är naturligtvis inte vad vi röstade för.  I åratal har Rep.- politiker över hela landet lovat att Obamacare skulle avskaffas när de fick kontroll över Congress, men nu kommer Boehner med sitt vanliga "happy talk" ...

När Reps. slutligen kommer sig för med att göra något, kommer de oundvikligen att skryta om det som en stor seger, men kommer det verkligen att bli så mycket annorlunda än vad vi har nu?

Min gissning är att de kommer att fila lite på kanterna, men i slutändan kommer vi fortfarande att ha ett system där halva landet betalar för hälso- och sjukvård för den andra halvan av landet.  Det är inte rättvist, och det kommer det aldrig att bli. Ena halvan av landet ska inte behöva betala mycket högre priser för sin egen sjukförsäkring för att betala för vården för alla andra i nationen. Vi bör gå tillbaka till ett fritt marknadssystem.

Det underliggande problemen har sina rötter i att hälso- och sjukvård ses som en "rättighet.
Detta motiverar kraven på statliga ingrepp i marknaden, vilket resulterar i stigande priser och försämrad kvalitet och service (väntetider, köer, mindre tid med läkare, mer administratörer…)

Ironiskt nog, blir det så att de som lider mest av statlig inblandning är just de människor som förespråkarna för dessa program hävdar att de vill hjälpa.  Det första steget för att återställa ett sjukvårdssystem som uppfyller behoven hos alla människor är att börja behandla hälso- och sjukvård som en vara som kan köpas och säljas.

Det är en myt att låginkomsttagare inte fick vård innan vi fick Välfärdsstaten.   Privata sjukhus som drevs av frivilliga, var ett skyddsnät för dem som inte hade råd med sjukvård. De flesta läkare tillhandahöll också gratis vård eller till reducerat pris, för dem som behövde det. Den stora mängden välgörenhet och frivilligverksamhet  i USA visar att det amerikanska folket inte behöver regeringens hjälp för att tillhandahålla ett effektivt skyddsnät.
5 Kommentarer:

Anonym sa...

Säker på att dina "onda aningar" är ogrundade... President Trump kommer inte att acceptera ett misslyckande. Punkt Slut!
MVH Balder

Berit sa...

Hoppas du har rätt Balder, men jag har mina onda aningar

Anonym sa...

Obamas namn får inte förknippas med liv eller död och staten, "det offentliga" får aldrig finansiera sjukvården.
Sverige har enorma problem med just finansieringen och man gör allt för att lägga på locket.
Capio och Aleris (privat) går utmärkt i Sverige och socialisterna gör allt för att ta död på verksamheterna men dom är för fega för att dom är medvetna att om dom upphör fungerar inte sjukhusvården överhuvudtaget längre. Det har effektiviteten på de icke offentliga verksamheterna bevisat sedan länge. Mer komplicerat än så är det inte.
SU

Martin sa...

Det här är oundvikligt och omöjligt att backa. Det här är demokratins inneboende omöjlighet. Tre vargar och ett får som röstar om middagen.

Bill Whittle förklarar i en av sina allra bästa videos vad problemet med allmänt finansierad sjukvård är. Men trots att det är vansinne så är det ett vansinne inneboende i demokratin.
https://www.youtube.com/watch?v=3S9dwP-fV3o

Martin sa...

Qoute from the video:
Here is a second look into the theory of Obamacare
in a world of private insurance if you weight 600 pounds smoke six packs a day and want to ride a motorcycle without a helmet well then first, that is a picturesque image and second it is non of my damn business, im not paying for your healthcare, you are, you do whatever the hell you want. We used to call this way of doing things a free country.

Well, if everyone is responsible for paying for everyone elses healthcare then suddenly your weight, you habits and your activities do become MY busines since im paying for it. Then we start to see things like obecity tax and helmet laws and all these other things that make sense only in the context of saving pooled resources.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.