27 februari 2017

Tankepolisen formar oss


På 1990-talet skämtades det om "politisk korrekthet", och nästan alla tyckte att det var roligt.
Tyvärr är det få människor som skrattar nu, eftersom politisk korrekthet har blivit ett sätt att leva i Amerika. Om man säger "fel saker" kan man mista jobbet eller bli åtalad.  Varje dag blir vi bombarderade av de traditionella media med underförstådda budskap som visar oss vad som är "lämpligt” och vad som är "olämpligt", och i de flesta fall inrättar sig amerikaner i leden och följer tyst denna oskrivna kod. Men bara för att det inte står skrivet någonstans är det ändå verkligt.
I själva verket blir denna kod mer restriktiv och mer kvävande för varje år som går.  Målet med "tanke-nazismen” är att kontrollera vad folk säger till varandra, eftersom det så småningom formar vad de flesta människor tänker och tror.

I maj 2016 utfärdade Obama-administrationen en federal lag, Title LX, som gav en transperson rätt att använda toaletter och omklädningsrum som matchade det kön de inbillade sig att de tillhörde. Administrationen varnade att de skolor som inte följde föreskriften kunde riskera att förlora federala bidrag.

Om den förordningen följs kommer kvinnor och flickor inte längre att ha något skydd mot en man som gömmer sig i omklädningsrum eller toaletter.  Dagarna när vi kunde skicka våra döttrar till "damrummet" skulle vara ett minne blott, eftersom det inte längre antas vara en säker plats.

 Trump-administrationen har nu officiellt upphävt dessa instruktioner. Det ändrar inte lagen, men det ge stater och distrikt större flexibilitet i sin tolkning av Title IX och hur de väljer att tillmötesgå trans-studenter.

PC har inte speciellt mycket att göra med vad anhängarna säger att de kräver, utan det handlar om att tvinga andra att lyda. Det går ut på att klargöra att de har makt att bestämma och vi har ingen talan.  Det är skillnad på folk och folk och de anser sig ha mer rätt än andra, så de bestämmer vad vi ska tycka och göra.
Vad de insisterar på är inte så viktigt - målet är att visa att de kan tvinga oss att göra vad än det nu är.

Alla vet att en person med en penis är en man och en person med en vagina är en kvinna, men vad ska folk göra när det förväntas att de ska säga att det kan vara tvärtom?

Kulturmarxisterna kräver att vi ska strunta i allt sunt förnuft och lyssna till dem. Om man kan få en person att hålla med om något, som både de och lögnaren vet är en lögn, då har man vunnit.
Det är politisk makt i sin fulländning. Det är målet med PC - att få människor att hålla med om vansinnigheter som alla vet är lögner.PC är motsatsen till Faktisk Korrekthet

USA grundades på åsikten att alla är lika mycket värda och att allas åsikter bör beaktas.
Så är det inte nu.
Vi har en hel klass av människor som anser att man ska strunta i vad andra tycker och att det är rätt att tysta och smutskasta dem.  De anser sig har rätt till makt och vi andra ska inte sticka upp - vi har ingen rätt att bestämma över oss själva.  Det är åsikten hos de vi kallar The Deep State: “Makten är vår,” säger de, “Valresultat är oväsentliga, det är vi som bestämmer”

De som röstade på Trump gjorde det därför att han var den ende som visade att han struntade i den  etablerade, styrande makt-och politiker-klassen. Ted Cruz visade lite av det, men på ett mer rumsrent sätt. Med Trump var det ingen tvekan om vad han ansåg och han är populär enbart av den anledningen.  Ingen röstade på honom därför att de gillar hans frisyr tex.  Han är populär därför att folk tror, kräver och hoppas att han ska vända trenden i landet.
Om han misslyckas kommer han att mista sin popularitet mycket snabbt och folk kommer att leta efter det någon annanstans.

På många sätt kan det som händer i USA nu ses som en revolution. Den styrande klassen har övergivit Konstitutionen och bryr sig inte om hur de behåller sin makt och ‘We The People” inser det mer och mer och vi finner oss inte längre.

Jag är rädd att Trump-administrationen tror att Oppositionen kommer att mattas av, men det tror jag inte kommer att hända. Det kommer att bli en allvarlig kris och vad händer sedan?
Är det möjligt för Trump att tillfredsställa förväntningarna hos de som röstade på honom?


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.