21 februari 2017

"The Deep State"

Den f.d. säkerhetsrådgivaren Michael Flynn blev utsparkad, vilket beskrivs som en oskyldig kupp utförd av underrättelsetjänstens byråkrater,  för att undergräva Trump-administrationen innan den ens kommit igång.
Det talas mycket om “The Deep State” och detta är bara en av många strider som president Donald Trump måste hantera.

“The Deep State” är ett konglomerat, som består av inflytelserika personer på högsta nivå bland byråkratierna inom militären och underrättelsetjänsten och deras motsvarigheter som skyddar företagens intressen inom bank- och försvarsindustrin .
Det är stort sett det som president Dwight Eisenhower varnade för när det blev klart att internationella konflikter var gynnsamma för storföretagen. 

Det som hänt i Mellanöstern under de senaste åren har drivits av “The Deep States” oro för att skydda petro-dollar. Amerikanska bankintressen gör enorma vinster från garantier att oljeproducenter som Saudiarabien kommer att använda US-dollar, som den valuta de använder för transaktioner med olja.
Varje gång ett land i regionen andas om en annan  lösning - till exempel som Libyen och Syrien gjorde - kämpar bank- och försvarsintressen hårt för ett ingripande från USA. 

Under Clintons ledning var USA på väg mot en konflikt med Ryssland, över Putins beslut att hjälpa den syriska ledaren Bashar Assad att stå emot ett organiserat kaos, när han övervägde en plan som skulle undergräva amerikanska och Saudiarabiska oljeintressen. Clintons hade ett nära förhållande med Saudis.

Nu när Clinton är ute ur bilden och Trumps politik hotar att försvaga "The Deep States" makt att blanda sig i affären, är det mycket som står på spel.  Varje dag som Ryssland / Syriens förhållande tillåts att fortsätta, riskerar The Deep State och de som har ekonomiska intressen i “försvaret”, att  förlora pengar och makt.

Vad man än tycker om den nye presidenten är det klart att hans syn på hur USA ska förhålla sig till andra nationer inte går hand i hand med bankers och krigshetsarnas.
John McCain är en av de värsta pådrivarna när det gäller att skydda bank- och försvarsintressen, som gynnas av en ständig destabilisering av vissa områden, så att deras ledare följer amerikanska order.

Tiden kommer att  utvisa om Trump har makt, vilja och list att stå emot.  Men vi kan vara övertygade om att detta inte är den sista omgången läckor och försök från “The Deep State” att destabilisera Trumps administration.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Kanske den här artikeln belyser problemet med "The Deep State":
http://www.rapidtrends.com/it-almost-became-money-united-states-notes-versus-federal-reserve-notes/

Anonym sa...

Peter Englund (59; Svenska akademins ständige sekreterare 2009-2015) skriver i DN Kultur (21/2): "Med Donald Trump har USA fått sin farligaste ledare någonsin".
- På nätet kommer du inte åt artikeln nu. Men en engelsk översättning är öppen:
http://www.dn.se/kultur-noje/peter-englund-with-donald-trump-the-us-has-acquired-its-most-dangerous-leader-ever/
- Artikeln har åtta punkter. 1) "Moderna medier är mer förvirrande än någonsin förr". 2) "Kan Trump bli som Hitler månne? Tveksamt." Men Trump har Hitlers aggressivitet, Mussolinis självkontroll, Stalins sanningsenlighet, o.s.v. 3) Trump kan (liksom Adolf) få en "riksdagshus-brand" som låter honom inskränka demokratin. Hans fans vänder sig redan till honom som frälsare... 4) En internationell konflikt vore fint för T. "Risken är stor att vi kommer att få se ett storkrig inom de närmaste fyra åren." 5) Eller hans isolationism gör att USA drar sig undan världspolitiken? Trump plus "mördaren och kryptofascisten Putin" tillsammans. 6) T:s "onda genius Steve Bannon är som vi alla vet en högerextrem apokalyptiker"... 7) Ett handelskrig med Kina...? 8) Vi vet "att det kommer att sluta illa på något vis." För Trump. "Eller för världen" - se på T:s "inkompetens, impulsivitet, aggressivitet och ideologisk förblindelse".
- Ja minsann...
- Sid 8-9 i DN Kultur (21/9) om du vill läsa (svenska) texten på biblioteket i morgon. Eller tycker du det räcker med mitt referat?
/ SD

Anonym sa...

Typiskt svenskt. Bonnierkoncernen vill inte att svenska folket skall få läsa detta utan slår hellre mynt av Englund i utlandet som inblandad i Nobel priset. Fantastiskt vad dom kan?
SU

Anonym sa...

SD-ledarna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson skriver idag 23/2 i prestige-bladet Wall Street Journal (NY): "Trump Is Right: Sweden’s Embrace of Refugees Isn’t Working." Jag kommer (som icke-prenumerant) inte in på WSJ, men hela artikeln finns (på engelska) i Samtiden. Efter några inledande rader på svenska.
https://samtiden.nu/2017/02/vi-vill-gora-sverige-sakert-igen-akesson-och-karlsson-wall-street-journal/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.