09 mars 2017

Bara mer av samma sak


När Obamacare genomfördes 2010, markerade det en vändpunkt i amerikansk politik, som vi med största sannolikhet aldrig kommer att återhämta oss ifrån. Vissa gillade det -  de flesta inte -  men en sak är väldigt tydlig:Vi sitter fast i smeten nu och det huvudsakliga syftet med amerikansk politik i fortsättningen kommer att bli att reformera sjukvårdssystemet vart fjärde år.  Det är poängen med all sjukvård som drivs av regering -  skillnaden är bara vems team som kontrollerar det.

Republicans har kommit upp med sin egen version av sjukvårdsreformen - the American Health Care Act.(AHCA).  President Trump har godkänt det, och Health and Human Services Secretary Tom Price - som kommer att genomföra det om det godkänns - har kallat det ett bra första steg i processen.

Men det var meningen att det första steget skulle vara att upphäva Obamacare helt och hållet.
Det är vad nästan varje Republican har haft på sin agenda ända sedan Tea Party-vågen  2010.
Den nya AHCA-planen upphäver inte Obamacare utan fastslår och komplicerar i själva verket mycket av den - på ett Republican sätt denna gång -  i stället för ett Democratic sätt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.