31 mars 2017

Det ser inte bra ut

Under de trettio+ åren som jag bott i USA har jag aldrig sett så mycket stridigheter, motsättningar,  bitterhet och split som jag upplever nu.  Alla kan se vad som händer, men ingen tycks kunna stoppa det.
Politiskt har vi flera millioner människor som försöker dra Amerika åt ett håll och många miljoner som drar åt andra hållet.
 Termen ”inbördeskrig” används av vissa förståsigpåare, även om ingen har börjat skjuta ännu.

America är en djupt splittrad nation, - ett ”politiskt korrekt dårhus”, och det finns verkligen ingen kompromiss när det gäller PC-krafterna.  Om man inte håller med är man fienden.

Det fanns några som hade hoppats att vår nya president skulle förena landet, men det kan man glömma. Enligt siffror från Public Policy Polling, vill nästan hälften av nationen att han ska åtalas…..och den politiska klyftan kommer att vidgas.


Hat, ilska och frustration fortsätter att växa, och vi ser utbrott av våld under protestmarscherna. 
Upplopp, plundring och oroligheter kommer att bli vanligare i samhällen över hela landet och jag befarar att en del av våra större städer kommer att brinna.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige: "Dags att vakna upp inför extremismen i förorterna"! Merzek Botros, arabisk pastor i Stockholm, skriver. Kristna tidningen 'Världen Idag'.
- "För sex år sedan var vi i Stockholms västerort för att ställa upp ett bokbord osv. Och vi hade tillstånd från polisen. En religiös man med stort skägg och vit jalabiya kom fram till oss och försökte förbjuda oss att vara där. Orsaken enligt honom var att området är muslimskt! Detta sker i Sverige, och inte i Iran eller i Saudiarabien." O.s.v.
http://www.varldenidag.se/debatt/dags-att-vakna-upp-infor-extremismen-i-fororterna/Bbbqcu!YVSXFXcQnsVDhHaiBPajog/
/ SD

Martin sa...

Bättre stridigheter än den kapitulation vi sett i sverige.

Anonym sa...

Vem vågade mota Olle(Obama)i grinden? Alla visste ju vem han var och är!!!
Den största "fake" i Amerikas historia.

Berit sa...

Ja, Den största Fake! Och han är politiskt aktiv fortfarande för att förstöra för Trump

Anonym sa...

Lugn bara lugn, först måste förrädarna avslöjas vilket Trump håller på att göra genom att de gör det själva... Snart kommer åtgärderna...

Anonym sa...

Breitbart (31/3): "Svenska feminister flyr förorterna p.g.a. islamistiska fundamentalister":
- Nalin Pekgul, f.d. riksdagsledamot (s), vågar sig inte längre in i Tensta centrum.
- Zeliah Dagli, (v), har lämnat Husby. I Husby fanns en "moral-polis" som höll koll på hur kvinnor visade sig. Det ryktades att 'feministerna' där ville slippa 'slöjan' ! Ohyggligt! Så Zeliah bor nu i innerstaden...
- Det var i Husby som ett norskt TV-team anfölls, när de försökte intervjua den kurdiske ekonomen Tino Sanandaji.
- Sanandaji har förresten kommit ut med en bok om problemen: "Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & antisocialt beteende". (Två bibliotek - Ekerö, Botkyrka - vägrade att ta in boken - den var rasistisk, sade man. [Ekerö fick den till sist.])
- Så nämner man till sist att filmaren Ami Horowitz attackerades i Husby i december:
http://www.breitbart.com/radio/2016/12/14/filmmaker-ami-horowitz-beaten-swedish-no-go-zone-can-tell-fact-exist/

http://www.breitbart.com/london/2017/03/31/swedish-feminists-flee-suburbs-due-islamic-fundamentalists/
/ SD

Anonym sa...

Tråkigt med USA. Bodde själv där under 70-talet. Trivdes jättebra. Har släkt och vänner där. En väninna (svenska) som bor där ser inget..., röstade på Obama. Det går inte att prata politik med henne!
Anna

Berit sa...

Anna, förstår vad du menar, jag har vänner i Sverige som det inte heller “går att prata med”.
Ett knep är att jag låtsas att jag inte vet hur det fungerar i Sverige längre, så jag ber dem förklara. Det lämnar öppningar för mig att ställa frågor och deras svar och redovisningar får dem ibland att själva inse hur rakt åt skogen det har barkat i Sverige också.

Anonym sa...

Berit, ja min väninna lever tjusigt, tre flotta bostäder, varav en i Sverige. Hon dyrkade Obama och röstade senast på Hillary! Hon blev jättearg på mig när jag försökte berätta vad den äckliga, falska Hillary häll på med! Anna

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.