10 mars 2017

En tredjedel av alla US. gallerior kommer snart att stänga


Om man inte visste bättre, kunde man tro att "Space Available" (utrymme ledigt) är den nya stora   detaljhandelskedjan i landet. Det beräknas att ungefär en tredjedel av alla köpcentra i USA snart kommer att stänga och att antalet  “återförsäljare med problem”“ är det högsta sedan den senaste lågkonjunkturen.
Jag kan inte förstå hur någon kan tro att USAs ekonomin är i "gott skick" efter att ha tittat på denna bild.

Sears, JC Penney och Macys har alla meddelat att de kommer att stänga dussintals butiker under 2017, och här är en ganska omfattande lista över 19 amerikanska detaljhandlare som är “på randen till konkurs”

Time Magazine

Ungefär en tredjedel av galleriorna i USA kommer att stänga sina dörrar under de närmaste åren.  Macys redovisar sitt sämsta resultat sedan den finansiella krisen.
Macys och andra återförsäljare i amerikanska köpcentra utmanas av ett överutbud av tomma butiksytor och  kunder som handlar online, samt lågpriskedjor som H & M och  T.J. Maxx. 
Som ett resultat kommer cirka 400 av landets 1100 gallerior att stänga under de kommande åren.
Av dem som finns kvar, förutspår man att ungefär 250 kommer att klara sig bra och resten kommer att fortsätta att kämpa.

Köpcentra över hela USA blir "spökstäder", och många som redan har stängt har stått tomma i flera år.
Processen börjar vanligtvis när ett köpcentrum förlorar sina “ankar-butiker”.  Det är därför det är så alarmerande att Sears, J.C. Penney och Macys planerar att stänga på så många platser under 2017. Enligt en färsk rapport är 310 köpcentra i Amerika i omedelbar fara att förlora en ankarbutik ...

…och den obevekliga konkurrensen från Amazon kommer bara att öka.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.