29 mars 2017

Fel hudfärg


Som ett resultat av ett domstolsbeslut på 70-talet angående ras bland skolbarnen, bestämdes att om det finns alltför många vita elever minskar man skolbudgeten.  Los Angeles skoldistrikt ger mer pengar till skolor där antalet vita elever understiger 30 procent.

Föräldrar till elever i Walter Reed Middle School i North Hollywood är mycket upprörda, eftersom skolan nu måste friställa lärare och öka klasstorlekarna på grund av denna lag. 
I ett brev till föräldrarna, noterade skolpersonal att andelen vita hade legat över procenttalet under de senaste två åren.

Rasregeln härstammar från ett domstolsbeslut som skulle förhindra segregeringen på 1970-talet och  föräldrar är frustrerad över vad nedskärningarna kan innebära för deras barn.

Dags att göra som Rachel Dolezal och låtsas att man är svart

1 Kommentarer:

elina sa...

Här får skolor med problem, mest finns de på områden med mindre antal "vita" (fy på mig att jag säger så) mycket mer pengar än skolorna som har bättre resultat. Mina barnbarn får 80-85 % av skolpengen för den skolan är en friskola som har toppresultat.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.