06 mars 2017

Imperiets mardröm


På grund av inhemsk politik och attityden att USA ska styra och ställa överallt i världen manipuleras den amerikanska allmänheten att tro att Ryssland utgör ett hot mot landet och Europa.

Den inställningen är naturligtvis en del av etablissemangets strävan att bli av med Trump.
 Visst, han är oberäknelig, motsägelsefull och kanske okvalificerad som president, men det är inte därför man försöker sabotera honom.   Det handlar om pengar och makt, som är allt i USA och Trump hotar att ta ifrån Washington och New York, Wall Street, Pentagon,  Neokonservativa denna makt.

Trump har hotat att skära ner anslagen för F-35, ett hårt slag mot Lockheed -Martin och hundratals underleverantörer.
att ta hem de amerikanska trupperna från Sydkorea, ett slag mot Imperiet;
att avsluta alla krig, vilket är ett hårt slag mot den militära industrin som bli stormrik tack vare alla krig;
att ta hem trupper från Okinawa;
att starta ett handelskrig med Kina med en 45% tull på kinesiska varor, vilket hotar amerikanska företag med fabriker där; 
att jaga ut illegala invandrare som är en viktig källa för billig arbetskraft.
 
Han har sagt att Nato är “föråldrat” och om han skapar goda relationer med Ryssland, är det uppenbart att NATO inte behövs.

Det är därför väldigt viktigt att Ryssland ses som en fiende av så många som möjligt. Det handlar om Makt, Pengar och Imperium - det är den enda förklaringen.

 Ryssland är en nation med ekonomiska problem och med 145 miljoner invånare.  Det är mindre än hälften av EU:s s befolkning och mycket mindre än hälften av USA: s.
Dess ekonomi är ynklig i jämförelse med de kombinerade ekonomierna i Europa och Amerika.
Det är inte ett bra läge för att starta ett krig och en invasion.  Ryssland mobiliserar inte enligt satellitfotografering och NSA.  Etablissemanget skulle skrika i högan sky om det fanns minsta spår av förberedelse för krig. Hela denna hysteri är påhittad.

Från Democrats håll ser vi ofta påståendet att Ryssland "hackade" val-apparaterna så att Trump skulle vinna.
Jag misstänker att de flesta som påstår det har inte den blekaste aning om vad de talar om. “Hacking” för de flesta människor är något de bara sett på film. 

Allt detta är iscensatt och det är svartmålningen av Putin också.  Hans “synd” är naturligtvis att han inte kryper för Washington, men det gör inte heller Iran, Kina, Kuba och Nordkorea.

Media skrämmer oss ibland med rubriker som : “Ryskt bombplan flyger nära den amerikanska kusten”.  Idén att ryssarna skulle skicka ett ensamt plan att bomba USA är löjligt.Ryssland kommer inte att invadera Europa och Washington vet det mycket väl, så varför placerar de små styrkor vid deras gränser? Om det kommer att bli ett avsiktlig krig är det Washington som kommer att starta det.  Att attackera Ryssland med små styrkor, eller överhuvudtaget, är förmodligen en dummare idé än ens Washington kan uppfinna.
Man får hoppas att Europa inte tillåter amerikanerna att göra vad de brukar göra - involvera andra att strida för dem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.