08 mars 2017

ISIS attack på sjukhus i Kabul


'Gunmen' klädda som läkare stormade Afghanistans största militär-sjukhus idag (8/3) [i Kabuls diplomatkvarter], och dödade 38 personer, skadade över 70. En 7-årig pojke skadades allvarligt.

- ISIS har tagit på sig ansvaret. "Jag såg en man, med en AK-47 och klädd som läkare, skjuta på patienter och vakter på tredje våningen", sade en sjukvårdare. "De sköt min vän, men jag lyckades fly. Jag måste hoppa över taggtråds-stängslet för att komma undan."
- (De annars starkare Talibanerna var inte bakom raiden, säger de. De brukar undvika attacker mot sjukhus o.d.)
- Välkomna, kära aktiva muslimer, får man väl säga.

The Guardian (UK) rapporterade kl 13:53 (sv.t.) att 38 personer dödats av ISIS i Kabul.
- Men någon träff om detta på svenska blev det inte, i news.google.se, kl 21:30 (sökt på 'isis kabul')

  /SD

2 Kommentarer:

elina sa...

Jag läste det (rubriken för hade läst det redan på BBC) på svenska men minns inte vilken dagstidning samt det var i SVT nyheter i alla fall 2 gånger.

Anonym sa...

Pappers-DN tar itu med Trump idag (9/3) på första-sidan. Hans "hårda linje mot USA:s illegala invandrare gör att nästan ingen går säker". "Jag har fått svårt att sova om nätterna... säger Maria som varit i USA i tolv år." (Sedan 2005. Kom från El Salvador.)
- Mer på sid 8-10. Alicia kom 1993 (från Mexico). Och Christina kom 1989 (Mexico). De har inte heller brytt sig om att registrera sig.
- "Jurister varnar för att rättssäkerheten hotas. [Om de utvisas!] Och rädslan sprider sig."
- Ni ser hur otäck den här Donald T är! Han vill att människor som bor i USA ska registrera sig!
- (Jo: Vi tyckte ju det i Sverige också, en gång! Men det håller på att ändras. För dom som inte kommer igenom Migrationsverkets spärrar. Klart de ska få stanna, ändå! Tycker vi som läser DN.)
http://www.dn.se/nyheter/varlden/usas-immigranter-lever-i-standig-skrack-for-att-bli-deporterade/
https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigration_to_the_United_States
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.