18 mars 2017

Lögner för $ 36 miljoner

Att dölja sanningen för det amerikanska folket kostade kulor för Obama-administrationen, enligt en ny rapport.
En ny Associated Press analys fann att den förre presidenten och hans federala myndigheter spenderade över $ 36.000.000 i försök att dölja varför de inte kunde tillmötesgå allmänhetens begäran om information enligt  Freedom of Information Act.

$ 36.000.000. På bara ett år!

Detta är samma man som förklarade från dag ett,  "att han skulle styra över den mest öppna administrationen i historien." Vilken bluff!

Obama-administrationen spenderade $ 36.200.000 i rättegångskostnader under sitt sista år, för att  försvara sin vägran att lämna över federala handlingar under Freedom of Information Act, enligt denna analys av nya amerikanska data som också visade dåliga resultat i andra kategorier, vad gäller insyn i regeringens handlande.
För andra året i rad, satte Obama-administrationen nytt rekord för de antal gånger som federala anställda upplyste medborgare, journalister och andra, att trots att de letade kunde de inte hitta en enda sida av de dokument som begärdes.
     Och det satte nytt rekord för de antal gånger de direkt nekande att lämna ut dokument eller vägrade att behandla ansökningar som beskrevs som “nyhetsvärdiga”. De tvingade också folk att betala för dokument som ska vara tillgängliga för alla utan kostnad.

Samtidigt som de använde alla dessa pengar för att förhindra insyn i federalt arbete, var regeringen också tvungen att erkänna att de hade fel i  en tredjedel av fallen,  då de vägrade att lämna över hela eller delar av dokument.

Av de $ 36.000.000, som slösades bort var Loretta Lynch justitiedepartement det värsta.
De spenderade  $ 12 miljoner på lögner, vilket är nästan dubbelt så mycket som de andra departementen.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.