16 mars 2017

Montenegro till Nato?


Från The Daily Beast:
"Den sedan länge pågående striden mellan Sens. John McCain och Rand Paul hettade till i går när McCain direkt anklagade sin kollega för att arbeta för Rysslands president Vladimir Putin.

     McCain lade fram ett lagförslag om att stödja en ansökan från Montenegro om medlemskap i Nato och när han noterade en invändning från Rand Paul från Kentucky blev han riktigt arg:
 "Du strävar efter att uppnå målen för Vladimir Putin ... genom att neka medlemskap för detta lilla land som redan har varit föremål för ett kuppförsök ."

Poängen, Senator, är att vi inte ska expandera Nato. Kalla kriget är i själva verket över.
Men du vill skicka amerikanska soldater för att skydda Montenegro ? Från vad? En rysk uppbackning av Serbien, antar jag ?

Det finns absolut ingen strategisk fördel att ta med Montenegro i Nato. Vad är McCain rädd för?
Att Egeiska havet kommer att kontrolleras av den ryska björnen?
USA har full kontroll av Adriatiska havet med baser utspridda runt om i regionen. Möjligheten finns också att skicka dit en massiv ström av hangarfartyg om man så önskar.
Det här är inget annat än ett försök av en krigshetsare att ,av politiska skäl, skrämmas med det ryska spöket.
McCain har tappat inflytande och är en falnande stjärna i senaten och tar tillfället att känga till både Trump och Rand Paul, som inte köper teorin om internationalism så som det bedrivits under de senaste 50 åren.  

Senator McCain borde skämmas men det har han inte förstånd till.

1 Kommentarer:

Berit sa...

Här är Rand Pauls svar till McCain

https://www.youtube.com/watch?v=zCT21jCFsXg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.