16 mars 2017

Oljan kommer att flöda


En federal domare har avfärdat ett sista minuten försök att stoppa Dakota Access pipeline och tillåter att arbetet med oljeledningen startar så tidigt som nästa vecka.

Domare James A. Boasberg sade att det är osannolikt att Cheyenne River Sioux och Standing Rock Sioux kommer att vinna sitt överklagande av beslutet den 7 mars.  Domstolen "anser att käranden inte har starka skäl för ett överklagande. "

En statusrapport inlämnad från Dakota Access LLC säger att oljan förväntas börja flöda genom North Dakota-delen av den 1172 miles långa ledningen,  någon gång mellan måndag och onsdag,  "beroende på hur framgångsrikt testet är”.

Ytterligare en statusrapport ska inlämnas in till domstolen på måndag.

Indianerna hade bett om ett preliminärt föreläggande att stoppa ledningen på religiösa grunder, med argumentet att olja i en ledning under Lake Oahe skulle vanhelga vattnet, som är helig för stammarna, och uppfylla en “svart orm profetia."

Men domaren påpekade att en naturgasledning redan finns i Lake Oahe och att andra oljeledningar går under Missourifloden som är uppströms från den konstgjorda sjön, som är endast 60 år gammal.

Läs också:
USA har mer olja än Saudiarabien
Miljöaktivisterna visar vad de är gjorda av

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.