12 mars 2017

Reproduktiva Rättigheter!


Ja. Kvinnor har rätt att inte bli gravida. Våldtäkt? Mindre än 1% av alla aborter i USA sker som en följd av våldtäkt eller incest, medan 70% av alla aborter utförs på grund av att kvinnan anser att hon inte har råd med ett barn;  hon är inte redo;  eller att hon har relationsproblem.
Till överväldigande del är aborter ett personligt val. Reproduktiva rättigheter? Ja. Kvinnor har rätt att inte bli gravida och inte bli våldtagen.


President Trump lade fram ett enkelt förslag i förra veckan:

Planned Parenthood kommer att årligen få sina $ 500 miljoner dollar i federala medel,  om det slutar utföra aborter.
Men det gick inte hem.
PPs.  VD Cecile Richards hävdar att abort är en lika viktig service som preventivmedel och cancer undersökningar.

När frågan om aborter kommer upp hävdar PP alltid att bara 3% av deras arbete är att utföra aborter och att inga skattemedel användes för det,  vilket är ren lögn.
I motsats till deras upprepade påståenden om “bara 3%” -  som naturligtvis stöds av massmedia och abortförespråkare -  är en av åtta patienter där för att få abort.  PP.  utför över 30 procent av landets aborter - över 320.000 aborter varje år - eller en abort varje  97 sekund.

Planned Parenthood är förbjudna att använda federala medel för att utföra aborter - enligt en lag från 1976 - undantaget i fall som våldtäkt och incest,  eller fara för gravida kvinnors hälsa.

Det är ju rent trams eftersom pengar kan flyttas om inom ett företags bokföring så att skattepengar kan används för att täcka omkostnader och subventionera abortkliniker.   Pengar som sparas inom ett område, kan användas inom ett annat.  Förutom Planned Parenthoods löften att de inte direkt använder federala dollar för aborter, finns det inget som tyder på att inte skattemedel används för att betala läkarlöner eller utrustning. 

Planned Parent redovisar i stort sätt allt som "familjeplanering" och kan därigenom dölja aborter och kalla det födelsekontrollbesök .

Nu när frågan om finansiering är på tapeten igen, hör vi en massa lögner.  Populärt är att framhålla att fattiga kvinnor nekas "sjukvård."  Men PP handlar nästan bara om abortverksamhet - de ger ingen mödravård,  ingen adoptionshjälp, ingen rådgivning eller materiell hjälp för nyblivna mammor,  ingen mammografi - de samlar bara in pengar från fattiga människor,  pro-abort donatorer och skattebetalare.
 Det finns 13,540 kvinnokliniker som får federalt stöd och som faktiskt ger vård.   Det finns 665 Planned Parenthood abortfabriker.

Ingen panik! Den som vill stödja abort är fri att skänka av sina egna sparade slantar,  men mina skattepengar ska inte betala aborter. Det borde vara min rättighet. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.