29 mars 2017

RyanCare skulle ha blivit sämre än ObamaCare

I över sex år har Republicans utan framgång lagt fram förslag för att avskaffa Obamacare och varje gång har de kapitulerat inför Democrats välfärdsstat.
De upphäver aldrig något som Dems. kör ner halsen på dem.

Talmannen Paul Ryan har nästan oinskränkt makt om vad som ska diskuteras och röstas om.
 Ryan är också den som står på tur att bli president om Trump och hans vice "försvinner" och han såg till att Republicans motstånd tystades.   Han har tidigare yttrat att han aldrig någonsin skulle stödja Trump.  Ryans meningslösa, oansvariga kompromiss - Obamacare Lite - var död redan från början.
Detaljerna i RyanCare rapporterades inte av media. De ville att förslaget skulle misslyckas för att genera Trump.
Detaljerna doldes av Ryan. Han trodde att det skulle underkännas om Congress informerades.
 De läste aldrig förslaget och det underkändes ändå.
Det är goda nyheter!

Den nya lagen skulle ha blivit sämre än Obamacare.  Den var bara en gest för att lura Rep.väljare, genom att låtsas att de ville upphäva Obamacare.
När de fick möjlighet att döda monstret, fick de kalla fötter.  Det är inget nytt - det har varit så i 80 år.   De blir valda för att stoppa välfärdsstaten, och sedan kapitulerar de inför den.  Det här var politik precis som vanligt.
John Boehner var en svikare från sin första dag och Paul Ryan är stöpt i samma form.

Dems. kommer förmodligen att återta Congress 2021 och då kommer de att vinna White House också.  De kommer att vara de drivande, precis som de var 2010.
Reps. kommer att gapa och skrika men alla vet att Reps. fikar efter röster och står inte för någon princip.   De låter tuffa när de är i opposition men de är mesar när de väl vunnit och i vissa fall är de katastrofala.
Om Dems. sedan styr kommer de att vara alltför pinsamt att bli av med Obamacare.  När allt kommer omkring är det deras baby.  Men om Obamacare hade upphävts skulle Dems inte få den känslan, utan kunna genomföra en helt ny plan. En plan för helt socialiserad sjukvårdsförsäkring, helt styrd av den federala regeringen.

Trump har säkert rätt när han säger att Obamacare så småningom kommer att explodera i ansiktet på Dems. men det kan ta några år och då kommer Trump att vara långt borta.
Om Reps. vore villiga att upphäva missfostret och inte ersätta det med något annat är det värt att upphäva det.  Men det är inte värt att upphäva det och ersätta det med något som är ännu sämre.
Det skulle visa alla att Republican Party struntar i sina väljares önskemål och att det saknar ryggrad.  Det garanterar ett nederlag.1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ryan Och Boehner är passande sängkamrater till Anna Kinberg BATRA, äckliga hela bunten!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.