04 mars 2017

Trump anklagar Obama för “wiretapping”

President Trump  hävdade tidigt i morse att hans föregångare Barack Obama hade “avlyssnat telefonerna ” i Trump Tower före valdagen . Han tweetade anklagelsen utan att tillhandahålla bevis.

Är det lagligt för en sittande president att "avlyssna” en kampanj före ett val?  Ett nytt bottenläge" tillade han i efterföljande tweets. "Jag slår vad om att en bra advokat kan göra en stor sak av det faktum att president Obama avlyssnat mina telefoner i oktober, precis innan valet!"

Trump jämförde Obamas påstådda verksamhet med Nixons avlyssning av Watergate Hotel.
 "Hur lågt har president Obama sjunkit för att avlyssna mina telefoner under den mycket heliga valprocessen. Detta är Nixon / Watergate. Ond (eller sjuk) kille! "

Det var inte omedelbart klart vilka bevis eller vilken rapport Trump refererade. På fredagskvällen rapporterade Breitbart News på  radiopratare Mark Levin show påståendet att Obama genomförde en "tyst kupp" mot Trump via "polisstat”-taktik.

Sedan Trump har en tendens att tweeta om saker han bara har sett på TV eller läst i pressen, och eftersom det inte har funnits någon definitiv rapport om saken, kan det vara så att Trump refererar till en intern rapport. Och om påståendena i hans tweets har underlag kommer de säkert att provocera fram ett svar från Barack Obama (åtminstone från hans Twitter-konto), och detta kan sedan eskalera avsevärt.

Också på lördag, före avlyssnings-tweeten, hade Trump även relaterat till Obamas justitieminister Jeff Sessions möten förra året med Rysslands US-ambassadör.

"Det första mötet Jeff Sessions hade med ryska ambassaden var arrangerat av Obama-administrationen i ett utbildningsprogram för 100 ambassader”.

Trump kängade också till Obama för att han haft möten med Kislyak 22 gånger.  Daily Caller rapporterade: ”Samma ryska ambassadör som träffade Jeff Sessions besökte Obamas White House 22 gånger, och 4 gånger bara i år. "

Trump-administrationen har försökt att avvisa anklagelser om att vara alltför mysiga med Moskva, genom att visa på tillfällen då Dems. haft möten med Kislyak. Kritiker svarar att problemet är inte att Sessions träffade ambassadören, utan att han under ed, inte upplyste Congress att han träffat honom.   Enligt vissa media har Trump misslyckats med att “stoppa” frågor om Ryssland och de   fortsätter att återkomma nästan varje kväll som förstasidesartiklar i vänsterblaskor.

Dags för Nancy Pelosi att gå i pension:0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.