21 mars 2017

Vad det egentligen handlar om

Democrats kan fortfarande inte smälta att de förlorade, ännu mindre att de förlorade till Donald Trump. I deras ögon var han ingenting annat än en löjlig figur som de ville se som Hillarys utmanare, eftersom hon var en säker vinnare i den matchen.

Hillary var redan krönt som landets första Drottning och alla clintonanhängare såg fram emot förhöjd status.   Människorna i tankesmedjorna, mediacrats som slösade beröm över henne,  alla lobbyister till vänster om mitten, både bland Republicans och Democrats, var redo att göra affär på K Street. Times såg faktiskt också bra ut för den permanenta politiska klassen, bankerna,  planerarna, som såg fram emot att befästa sin kontroll i Washington.

 De kallade Trumpanhängarna deplorables ( beklagliga) men vad de inte förstod, var att bakom varje person som vågade köra omkring med en Trump-dekal på bilen, var det minst 2, kanske fler, som stöttade honom men inte visade det.

Dems. förstod inte hur många det var här i landet som inte kunde stå ut med president Obama och som längtade efter verklig förändring. Och det var inte rasism som motiverade motviljan för Obama, trots vad många Obama anhängare påstod.  För medelklass-amerikanen har livet stadigt försämrats för varje år.

Hillary skulle gå till historien och i stället förlorade hon till en stor buffel - och ännu värre - till en som “förnedrade kvinnor” .
Det gjorde ont, rejält ont och som psykologiskt plåster på såren kokade man ihop den “Ryska anklagelsen”,  som ett sätt för Dems att känna sig viktiga.

"Det måste vara så att ryssarna påverkade valet. Hur kunde det annars vara möjligt att denne pajas besegrade  Hillary - om han inte hade hjälp från djävulen själv?  Den dumma delen av Amerika hade lurats av den stora ryska schackmästaren.
Det måste finnas en hemlig allians mellan Putin och Trump och det var anledningen till att Hillary förlorade."

Från vittnesmålen i går från FBI-chefen Comey och National Security Agency direktör Admiral Michael Rogers inför House Intelligence Committee (intelligens,  vilket skämt! ) står det klart att Dems., Comey och Rogers vill ha konflikt med Ryssland.

Republicans, för det mesta, var intresserade av att veta hur säkerhetsläckor, som var riktade mot  Trump-republicans, kom från möten där endast CIA-chefen, chefen för NSA och FBI-chef var närvarande.
 Naturligtvisfick de inga svar, vilket visar hur maktlösa kongress-tillsynskommittéer är.
Comey sade upprepade gånger att han inte kunde säga något till utskottet, eftersom det skulle bekräfta att det fanns en läcka till pressen. Men, sade han, för att tala om läckor i allmänhet och ingen speciell läcka, de flesta läckor kommer från "någon som hört något" och vidarebefordrar det till media, vilket också förklarar förvanskning av vissa läckor.
Med andra ord, skyll inte på oss.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit
Trump måste byta ut Comey - det är alldeles uppenbart att han deltar i konspirationen mot Trump. Jag hörde en siffra igår på att 97% av FBI röstar demokratiskt (hur man nu fått fram denna). Men uppenbart måste Trump vänta med detta tills han fått Neil Gorsuch konfirmerad. Han måste ha Högsta Domstolen med sig.
Titta på Comeys blick under dessa senaste förhör - den är överlägsen och antyder att "detta är teater och jag skiter i vad ni tror och tycker". Jämför sedan detta med hans blick under förhören då han återupptog undersökningen av Hillary under de sista valveckorna. Det var en mycket mera bekymrad blick eftersom han insåg att han då måste spela sina kort väl för att kunna få sitta kvar.
Att han spelade ut detta så kritiserade kort "undersökningen av Hillary måste återupptagas" var förutsättningen för att han skulle anses seriös och är anledningen till att Trump har låtit honom sitta kvar så här länge. Men han måste bytas ut och Trump måste också byta ut alla dessa "left-overs" från Obama administrationen.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.