29 april 2017

100 dagar


Vi har just bevittnat ett av de största nederlagen i modern amerikansk politisk historia.
Det blir ingen stängning av statliga departement på Trums “100 årsdag” och Democrats är de stora vinnarna.
Trots att Republicans kontrollerar White House,  senaten och representanthuset, har Reps. gett efter gång på gång i dessa budgetförhandlingar.
Dems. agerar som om de äger Washington D.C., och Reps.  låter dem komma undan med det.
I åratal har reps-politiker haft rykte om sig att vara fegisar och ynkryggar, och i år visar de verkligen vad de går för. 

Eftersom illegal invandring och muren var nummer ett bland alla problem som Donald Trump lovade att fixa, kunde man ju tro att han skulle kämpa hårt för att få finansiering för det. Men i stället föll han ihop som ett korthus och Senatens Minority Leader Chuck Schumer har medgett till pressen att han förutsåg att det skulle hända ...

Eftersom Reps. är i kontroll i alla instanser trodde många socialt konservativa att detta var tillfället när (abortkliniken) Planned Parenthood skulle mista statlig finansiering, men inte heller det kommer att hända och  sanningen är att republikanerna inte ens gjorde ett ärligt försök. 

I torsdags beslutade Dems. att de skulle gå ännu längre. De varnade för att de skulle stänga regeringsfunktioner  om Reps. presenterade en proposition för omröstning om Obamacare och inom några timmar backade Reps. där också. Trots att Dems. redan fått mer än de någonsin kunde drömma om,  fortsatte  de att ställa fler krav.

I går morse hotade de återigen med stängning om Reps. inte gick med på att betala Puerto Ricos skulder och ge  många miljarder dollar till Obamacare-subventioner.

Om Reps. alltid kommer att ge Dems. praktiskt taget allt de vill ha, varför har vi ens val?

Är det inte på tiden att vi erkänner att vi har ett enpartisystem här i landet. Vi kan eliminera Republican Party och gå till det system de har i Kina. 

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.