20 april 2017

Attacken som inte hände

I förra veckan skrev jag lite om professor Theodore Postol, (Massachusetts Institute of Technology, MIT),  som granskat rapporten som White House använde som ursäkt för att bomba Syrien.

I sin 14-sidig bedömning säger Postol: “Rapporten innehåller absolut inga bevis för att denna attack var resultatet av en bomb som släpps från ett flygplan”.

Postol analyserar i detalj tider och platser för den påstådda kritiska händelsen kl. 7.00 på morgonen den 4 april 2017 i Khan Sheikhoun, Syrien


Denna förkortade sammanfattning av fakta har konstruerats helt från grundfysik, video-bevis och absolut solida analytiska metoder. Den visar utan tvivel att sarin-spridningsplatsen som påstås som källa för sarin-angreppet i Khan Sheikhoun den 4 april 2017,  inte var en nervgasattack.
Den visar också bortom allt tvivel att den enda omfattande massdödsolycka som kan ha orsakats av denna attack är på intet sätt relaterad till de platser som visas i videon av en förgiftningshändelse av något slag i Khan Sheikhoun.

Detta innebär att den bedömning som White House påstod att de hade “stort förtroende för” den 11 april och som ledde till slutsatsen att den syriska regeringen var ansvarig för attacken,  är inte korrekt. För att en sådan rapport skulle kunna vara så oerhört felaktig, innebär att de inte kunde ha följt de enklaste och mest beprövade undersökningsmetoderna för att bestämma sannolikheten för sina resultat.

USA motiverade sin attack mot ett syriskt flygfält den 7 april - fyra dagar innan det bristfälliga säkerhetsrådets rapport släpptes till kongressen och allmänheten - så den slutsats som följer är att USA vidtog militära handlingar utan stöd av sin underrättelseverksamhet. “

Hela den detaljerade rapporten här.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.