13 april 2017

Det kommer att bli dyrt

Vi har väl alla vid det här laget läst om passageraren på ett United-flygplan som vägrade lämna sin plats och släpades av planet med blodet rinnande. Han förlorade två framtänder, de bröt hans näsa och han fick en allvarlig hjärnskakning.
Dr. David Dao, som flydde krigshärjade Saigon innan han invandrade till Amerika 1975, släpptes från sjukhuset i går, men kommer att behöva kirurgi och han är “omskakad” av händelsen, enligt hans advokat.

Svenska tidningar säger att planet var överbokat och det var därför som fyra passagerare ombads att kliva av men det är inte riktigt.  Flygbolaget ville erbjuda transport för en flygbesättningen så att de skulle slippa att åka fyra timmar i en hyrbil.

Många av passagerarna filmade händelsen, som snabbt nådde ut till allmänheten via TV och tidningar. Här är en av dem som spred sig med rekordfart på internet.Naturligtvis bad Uniteds ledning om ursäkt men det var redan för sent.
Det ledde snabbt till denna annons.


Det är inte ovanligt att United behandlar passagerare illa.  Det finns flera videos från tidigare händelser här.

United blev känd för en video, som produceras av en man vars gitarr förstördes av United.
United vägrade att ersätta den och mannen komponerade denna sång: "United Breaks Guitars".
Den har haft 17 miljoner träffar.När flygbolaget bad honom ta bort den komponerade han en till:UALs ledning verkar inte ha fattat att det finns mobiltelefoner och YouTube. De är inte ensamma om det. Byråkrater och politiker överallt har inte heller kommit till rätta med det.  De fortsätter att mobba tills de inte längre kan agera ostraffat.
 YouTube och mobiler har ändrat reglerna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.