26 april 2017

Det tog inte lång tid.

  Igår skrev jag om att Dems. hotade att tvinga fram en statlig avstängning om man inkluderade pengar för en mur i propositionen för att finansiera regeringen. En dag senare kapitulerar Donald Trump ovillkorligen.
Trots alla löften om en mur kommer det inte att hända just nu, men givetvis lovar han att "försöka igen" i september.
Kommer något att förändras för Dems. från nu till september? Naturligtvis inte.
Dems. kommer att fortsätta att använda samma taktik nästa gång frågan om finansiering kommer upp, och Reps. backar alltid när de gäller kontroversiella problem, så det kommer aldrig att bli någon mur.

 Trump-administrationen bestämde också att man ska införa en tull på upp till 24% på virke som importeras från Kanada.
Under sin valkampanj hotade Trump att införa tullar på varor från Kina och Mexico och den här tullen på kanadensiskt virke bestämdes sedan förhandlingar om mejeriprodukter kollapsade.

Tariffer är typiskt “svågerpolitik”.  De hjälper en mycket liten grupp av människor eller en industri, som är i maskopi med regeringens beslutsfattare,  medan de straffar konsumenterna.
Nu kommer det att bli ännu dyrare att bygga hus. Tack!

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
de påstod att man måste stänga vissa statliga myndigheter för att finansiera muren. Men detta vore väl i så fall et utmärkt sätt att "drain the swamp". Varför avskedar han inte en stor del av de demokratiska tjänstemän som ingår i "the Deep State". Om han avskedade ungefär hälften och drog in deras löner så skulle han ju slå tre flugor i en smäll:
1. han skulle spara in pengar som kunde användas för muren,
2. han blir av med korrupta småpåvar som inget hellre vill än att sabotera och lägga krokben för honom,
3. Om dessa avskedas (=inga pengar), så skulle detta sätta skräck i de kvarvarande sabotörerna och få dem att förstå att de kanske ligger illa till inför nästas utrensning.
/SB

Berit sa...

Jag trodde att det var ruter i honom men det verkar mer som "upp som en sol, ner som en pannkaka"

Berit sa...

Trump säger att muren kommer att byggas under hans första presidentperiod.

https://www.youtube.com/watch?v=Ysf2R4MPW88

Anonym sa...

Berit,
för närvarande är jag mycket besviken. Men jag har inte givit upp helt om Trump. Han har egna pengar, han är orädd och han har intelligens. Allt detta behövs om man skall lyckas rensa upp i träsket. Det finns ingen annan som har dessa egenskaper bland övriga politiker.
Sedan är han dock väldigt naiv i många avseenden. Jag tror att Trump just nu går i Ivankas och Kushners ledband, är bländad av en del personligheter han har i sin administration och kanske lite utbränd på grund av sin höga arbetstakt, höga ambition och kompakta motstånd bland demokrater och MSM.
Det måste hända något dramatiskt som skakar om Trump och får honom att vända tillbaka. Och jag tror faktiskt att detta kommer att komma. En rejäl kris för Trump kanske får honom att vakna till.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.