02 april 2017

Ett smakprov

Tucker Carlson Tonight är ett relativt nytt politisk program på Fox News, som jag verkligen rekommenderar.
Tucker diskuterar aktuella politiska frågor utan omskrivningar och trams.

Normalt ska man väl inte medge att man roas av att titta på när folk dra vingarna av insekter, men vissa insekter förtjänar det - som kommunistiska Drexel University docenten George Ciccariello-Maher, som fått uppmärksamhet nyligen genom att påkalla folkmord på vita människor:
"All I want for Christmas is white genocide’.
Han uppmuntrade till våld för att förhindra den högt respekterade författaren Charles Murray (han med Bell Curve) från att tala, och kritiserade en gest av respekt för USA: s trupper.


När Tucker Carlson ber honom förklara sig, frammanar det ett desperat sammelsurium av rappakalja, förtal, förvirring och babbel vilket lämnar denna knäppa professor med ägg över hela ansiktetPolitisk korrekthet är förhärskande, som det verkar, vid alla universitet i dag. Man hotar föreläsare så att de måste anställa livvakter (Ann Coulter), återkallar inbjudan till ”kontroversiella ” talare ( Ayaan Hirsi Ali vid Brandeis University), personattacker mot dem som tex. uttrycka skepsis mot mänsklig påverkan på klimatet och uppmanar till grupptänkande i stället för kritiskt tänkande.

Grupptänkande:  ett begrepp ursprungligen myntat av Irving Janis är ett psykologiskt fenomen som kan inträffa i en grupp då medlemmarna i gruppen värdesätter konformitet och viljan att uppnå enighet högre än ett
kritiskt förhållningssätt mot sina egna idéer.  Gruppmedlemmarna har ett starkt kritiskt förhållningssätt mot idéer som inte överensstämmer med gruppens.
Grupptänkande kan få allvarliga konsekvenser, eftersom besluten som tas i en sådan grupp kan bli väldigt dåliga.
Det är både ironiskt och “lustigt” att inse att de människor som anser sig ”progressiva” och som medvetet avviker från de gällande sociala normerna, har utvecklats väldigt lite sedan högstadiet.
De sitter fast i ett  “stöpta i samma form- tyranni" som de själva skapat.

Enligt definitionen av grupptänkande ovan, är samstämmighet målet -  inte kritiskt tänkande - och ändå anklagar dessa tanklösa likatänkare rutinmässigt oppositionen för att vara anti-intellektuella robotar.
Att vara ”cool” är det som gäller och det kräver att de stöder samstämmighet även om det går stick i stäv med alla bevis.
En annan rådande förutsättning som blint stöds av denna mobb är att socialism är vägen till upplysning. Strunt samma att socialism alltid misslyckas.
De analyserar ingenting.  De struntar i kritisk utvärdering av fakta och menar att fakta är ovidkommande. Endast det som stöder agendan är relevant.
 Mer Tucker Carlson här3 Kommentarer:

Anonym sa...

Stackars Amerikanska ungdomar med en sådan professor!!!
Undrar vad föräldrarna gör åt saken?

Berit sa...

Tyvärr sitter många föräldrar och unga fast i den gamla illusionen att man måste gå på college dvs. betala tusentals dollar för att personligen befinna sig på institutionen.
Men fler och fler vågar kliva ut ur det gamla invanda. Det finns många möjligheter nu att studera på egen hand (Internet), ta ett test kallat Clep och få alla nödvändiga intyg och examen på så vis för en bråkdel av kostnaden och man slipper indoktrineringen.

Anonym sa...

Berit,
jag tror att man måste dra tillbaka federala pengar till dessa universitet som inte kan garantera first amendment, dvs. rätten till åsiktsfrihet, tankefrihet och mötesfrihet. Och då får dessa slaskprofessorer sparkas ut - av egen förskyllan.
Ett andra steg är förstås att bygga en ny utbildning på Internet och privat skolning (liknande hemskolning) och låta dessa personer få betyg efter standardiserade test eller förhör. Då kan man långsamt göra sig av med indoktrineringen.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.