10 april 2017

Exportera somalier


Den somaliska ambassadören säger att han fått veta att den amerikanska immigrationsmyndigheten planerar att utvisa omkring 4.000 somaliska medborgare som befinner sig i USA.

”Vi har blivit upplysta om att det totala antalet somalier som är  kända av USA Immigration and Customs Enforcement, uppgår till närmare 4000,”säger Ahmed Isse Awad.  ”De flesta av dem är inte internerade.”

Sedan Somalias ambassad öppnade igen i Washington i november 2015 har omkring 170 somaliska invandrare -  som antingen kommit i klammer med rättvisan eller fått sina asylansökningar avslagna - deporterats till Mogadishu.

De flesta av de tidigare deporterade hade sökt men nekats politisk asyl i USA.  En annan grupp av somaliska sökande, vars asylansökningar har avvisats,  är nu i häkten eller fängelser i väntar på utvisning.

En av de gripna förra månaden var en 50-årig somalisk man som identifierade sig som andreman i Somaliska nationella säkerhetstjänsten. Han hade tidigare deporterats till Somalia 1996.

”Enligt ICE, kom han tillbaka till USA 1997 under ett annat namn. Under 2014, satt han i fängelse i 11 månader för förfalskning och narkotika-relaterade brott, och sedan dess har han begått flera andra grova brott.”

Mera här.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.